Lihtne õuna-plaadikook
Pärmitainas:
300 g piima
50 g presspärmi
1 muna
100 g suhkrut
0,5 tl soola
500 g jahu (umbes,
vajadusel võta rohkem)
150 g toiduõli
Kate:
1 kg õunu (neto)
5 muna
200 g rõõska koort
200 g suhkrut
1 tl kaneeli
vaniljet
- Soojenda piim ja lahusta pärmsega juurde suhkur, muna, sool ja suurem osa jahust. MITTE KÕIK KORRAGA!
- Sõtku juurde ülejäänud jahu ja viimasena toiduõli
- Lase kinnikaetult soojas kohas kerkida ja rulli seejärel vajaliku suurusega ristkülikuks, keera ümber taignarulli, tõsta plaadi kohale ning siis lase samaaegselt allapoole vajuda ning uuesti lahti rulluda
- Kata taigen tihedalt õunaviiludega, jättes servad 2 cm vabaks. Keera vabad servad õunte peale, suru kahvliga kinni ja lase 20 minutit kerkida. Riputa peale kaneelisuhkrut, määri servad piima või munaga ja küpseta 180° juures 15 minutit
- Siis vala peale koore ja muna segu, millele on lisatud mõnusalt vanilliini. Kui tundub, et kook saab hapu, saab siia lisada ka suhkrut
Nostalgia - õuna-plaadikook pärmitainal |
Kommentaarid
Postita kommentaar