ÕUNA-PLAADIKOOK PÄRMITAINAL


Lihtne õuna-plaadikook 


Pärmitainas:
300 g piima
50 g presspärmi
1 muna
100 g suhkrut
0,5 tl soola
500 g  jahu (umbes, vajadusel võta rohkem)
150 g toiduõli

Kate:
1 kg õunu (neto)
5 muna
200 g rõõska koort
200 g suhkrut
1 tl kaneeli
vaniljet
  • Soojenda piim ja lahusta pärmsega juurde suhkur, muna, sool ja suurem osa jahust. MITTE KÕIK KORRAGA!
  • Sõtku juurde ülejäänud jahu ja viimasena toiduõli
  • Lase kinnikaetult soojas kohas kerkida ja rulli seejärel vajaliku suurusega ristkülikuks, keera ümber taignarulli, tõsta plaadi kohale ning siis lase samaaegselt allapoole vajuda ning uuesti lahti rulluda
  • Kata taigen tihedalt õunaviiludega, jättes servad 2 cm vabaks. Keera vabad servad õunte peale, suru kahvliga kinni ja lase 20 minutit kerkida. Riputa peale kaneelisuhkrut, määri servad piima või munaga ja küpseta 180° juures 15 minutit
  • Siis vala peale koore ja muna segu, millele on lisatud mõnusalt vanilliini. Kui tundub, et kook saab hapu, saab siia lisada ka suhkrut

Nostalgia - õuna-plaadikook pärmitainal

Kommentaarid