Hiina kapsaga kapsarullid

 Hiina kapsaga kapsarullid

Hiina kapsast (üllataval kombel on tegu hoopiski pekingi lehtnaeriga) kasutades jääb ära ka see terve

kapsapea eelnev keetmine ning tuliste lehtede ükshaaval lahti harutamine. Igaljuhul tasub proovimist!


1 suurem hiina kapsas või 2 väiksemat

150 g keedetud riisi

600 g hakkliha

3 küüslauguküünt

100 g hapukoort

2 tl tšillipulbrit – soovi korral!!!

soola

pipart

võid

Klassikaliselt on tomatikasta kastme hulgas


VÕIB KA NII aga klassika on toores hakkliha Täidise jaoks praadida kergelt hakkliha, lisada purustatud

küüslauk ja keedetud riis. Lõpuks segada hulka hapukoor ning maitsestada (tšillipulbri), pipra ja soolaga.


Hiina kapsalt eemaldada ettevaatlikult lehed. Vasarda leherootsud - nii on parem neid rulli keerata. Aga

võid ka leherootsud õhemaks lõigata ja keevas vees korraks keema lasta, on pehmemad rullida. Panna

igale lehele umbes 4-6 supilusikatäit täidist ning keerata kapsaleht rulli nii, et täidis seal korralikult sees

püsiks. Asetada kapsarullid ahjuvormi, panna igale rullile peale väike tükk võid ja küpsetada kapsarulle

ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.

Serveeri valge põhikastmega

SOUST

4 sl jahu kuumuta paksupõhjalises kastrulis võiga läbi, lisa vispliga hoolsalt segades kuum piim, keeda 2-4

minutit, maitsesta soola ja pipraga, lisa tükike võid ja valmis tema ongi!





Kommentaarid