Hiina kapsaga kapsarullid
Hiina kapsast (üllataval kombel on tegu hoopiski pekingi lehtnaeriga) kasutades jääb ära ka see terve
kapsapea eelnev keetmine ning tuliste lehtede ükshaaval lahti harutamine. Igaljuhul tasub proovimist!
1 suurem hiina kapsas või 2 väiksemat
150 g keedetud riisi
600 g hakkliha
3 küüslauguküünt
100 g hapukoort
2 tl tšillipulbrit – soovi korral!!!
soola
pipart
võid
Klassikaliselt on tomatikasta kastme hulgas
VÕIB KA NII aga klassika on toores hakkliha Täidise jaoks praadida kergelt hakkliha, lisada purustatud
küüslauk ja keedetud riis. Lõpuks segada hulka hapukoor ning maitsestada (tšillipulbri), pipra ja soolaga.
Hiina kapsalt eemaldada ettevaatlikult lehed. Vasarda leherootsud - nii on parem neid rulli keerata. Aga
võid ka leherootsud õhemaks lõigata ja keevas vees korraks keema lasta, on pehmemad rullida. Panna
igale lehele umbes 4-6 supilusikatäit täidist ning keerata kapsaleht rulli nii, et täidis seal korralikult sees
püsiks. Asetada kapsarullid ahjuvormi, panna igale rullile peale väike tükk võid ja küpsetada kapsarulle
ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.
Serveeri valge põhikastmega
SOUST
4 sl jahu kuumuta paksupõhjalises kastrulis võiga läbi, lisa vispliga hoolsalt segades kuum piim, keeda 2-4
minutit, maitsesta soola ja pipraga, lisa tükike võid ja valmis tema ongi!
Kommentaarid
Postita kommentaar