AHJUPAPRIKA JA BAKLAŽAAN MÄÄRDENA JA SALATINA

Idee siit

1 keskmise suurusega baklažaan
2 punast paprikat, seemned ja vars eemaldatud
1-2 sibulat, koorituna
Paar küüslauguküünt
Paar näpuotsatäit suitsutatud paprika pulbrit
Oliiviõli, soola ja pipart
veidi suhkrut või mett
veidi balsamicot või sidrunimahla
värsket hakitud koriandrit või peterselli
soovi korral jahvatatud vürtsköömneid (IINA MÄRKMED. Mina reeglina soovin ja soovitan, teeb maitse hästi mõnusaks)
  • Kuumuta ahi 200 kraadini. 
  • Tükelda baklažaan, sibul ja paprika kuubikuteks. 
  • Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, piserda see õliga ning aseta paberile köögiviljakuubikud, sibul ja küüslauk. Küüslauk võib olla koorimata. Sega need õliga ja maitsesta soola ja pipraga. 
  • Rösti kuumas ahjus umbes kolmveerand tundi, kuni köögiviljad on kergelt pruunid ja pehmed. 
  • Jahuta veidi, koori küpsenud küüslauk ja eemalda paprikalt nahk. Kasuta kindlasti ära ka pannipõhjale jäänud küpsemismahl.
  • Kui soovid ühtlast määret või dipikastmelaadset massi, siis töötle köögikombanis kõik ühtlaseks massiks. Maitsesta, lisa veel suitsutatud paprikat või tšillipulbrit. Maitsesta tibakese suhkru või meega ning balsamicoga. Serveeri näiteks koos krõbeda lavašiga (ahjus oliiviõli ning meresoolaga krõbedaks röstitud õhuke lavašš) aga ka maisitšipsid või kartulikrõpsud sobivad kui aga soovid salatit, haki kõik peeneks, sega ja maitsesta sarnaselt määrdega. Lisa veel värsket hakitud koriandrit või peterselli. Lisa veel oliiviõli.

IINA MÄRKMED. Tegin topeltkoguse, jätsin baklažaanid poolikuks (tahtsin sisu naha küljest maha kraapida, st nahka mitte kasutada). Oli 200 kraadi juures 1,5 tundi, siis lülitasin kuumuse välja ja jäid veel tunniks järelküpsema. Siis olid kenasti lömad küll.
Blenderdasin ja ei koorinud paprikalt nahka maha. Maitseaineid läks palju, sidrunimahla, pruuni kookossuhkrut, soola ka. Lasin üle öö külmas rahuneda.
Maitseb hästi tortiljatšipsidega. Need saad nt poetortiljad praeahjus krõbedaks küpsetades.

Kommentaarid