CREME BRULE


Creme brule

~8 portsjonit

600 g vahukoort
9 munakollast (väga väikeste munade puhul 10)
50 g suhkrut
vanilje

  • Kuumuta vahukoor ja suhkur ja vanilje keemiseni, jahuta siis u 40 kraadiseks, sega et kilet ei tuleks
  • Munakollased sega lahti, ära vahusta, sest mulle ei tohi olla, lihtsalt vispliga hästi vähe vähe segada
  • Kurna läbi tiheda sõela  jahtunud koore hulka
  • Sega vispliga läbi ja vala portsjonvormidesse
  • Kõik mullid pinnalt korja ära!!! Need hakkavad pärast muidu kõrbema kui karamelli paned
  • Ahjuplaadile vett u 3 cm ja siis tõsta sinna vormid, igasse vormi umbes 80 g segu
  • Eelkuumuta ahi 100 kraadini ja küpseta 45 minutit, peab jääma veidi  värisev, jahtudes muutub tahkemaks
  • Serveerimisel puistatakse peale tavaline suhkur ja lastakse leeklambiga pruuniks aga maasika toormoosiga on ka hea :)



Kommentaarid