DÜŠESSESMASS JA HAKKLIHARULL PEEKONIS

Düšessmass

3-4 sööjale

0,5 kg pudrukartuleid netos
50 g võid
1-2 munakollast
Soola
Igaks juhuks võid veidi maisitärklist lisada
Soovikohane kuum täidis 


  • Keeda kartulid, kurna, purusta (tükke ei tohi olla!), lisa või ja lahtiklopitud munakollased, sega ühtlaseks ja pritsi paberiga kaetud plaadile ühesuurused rosetid
  • Võid näiteks roseti keskele vajutada lohukese ja lüüa sinna vutimuna
  • Küpseta kuumas ahjus (umbes 200 kraadi, sest madalamal kuumusel hakkavad laiali valguma) kergelt kuldseks
  • Serveeri KOHE eelsoojendatud taldrikult soovikohase lisandi ja kastmega

Täidetud vutimunade ja mozzarellaga

Juustutäidisega hakkliharull peekonis

8 sööjale
Algne idee siit
Valmistamisaeg: 35 minutit

1 kg hakkliha (meie kasutasime metskitse hakkliha)
3-4 sl Maggi Texicana Salsa Extra Hot kastet
2 muna
8 juustupulka (meie kasutasime mozzarellat)
300 g toorsuitsupeekonit, õhukeste ribadena
Soovi korral värsket hakitud peterselli või murulauku
Soola ja pipart

  • Sega hakkliha muna, salsakastme ja soola ning pipraga
  • Laota majapidamiskilele üksteise kõrvale õhukesed peekoniviilud
  • Kaalu u 120 g kotletid
  • Peekoniribadele laota hakkliha ning selle keskele säti juustupulk/tükid
  • Veereta märgade käte abil juust hakkmassi sisse.  Suru rull võimalikult tihedalt kokku
  • Grilli kuumal grillil igast küljest kokku ca 15-20 minutit, kuni rull on läbi küpsenud. (Meie praadisime pannil)
  • Pööramisel kasuta näpitsaid, ära torgi kahvliga!
  • Lõpupoole võib seda küpsetada veel kaane all ja vaiksel kuumusel
  • Serveerides kasuta ikka ohtralt köögivilju!




Kommentaarid