Veidi muudetud. Algselt rasvainet ei lisata.
Kuna kõik see pinnale pandud kippus meil kõrbema, siis
sõtkusime hoopis kõik need head asjad taigna sisse.
Focaccia tainas
1 pk kuivpärmi
500 g nisujahu
300 ml leiget vett
1 sl suhkrut
2 tl soola
40 g oliiviõli, milles on
eelnevalt kuumutatud 1 tl rosmariini või tüümiani aga sobivad ka
2-4 sl röstitud
sibulahelbeid, tomatihelbeid, paprikahelbeid, jne
Sega kuivpärm jahu, soola
ja suhkruga.
Lisa soe vesi ja sõtku
tainast niikaua, kuni see lööb kausi ja käte küljest lahti.
Selleks läheb üks 5
minuti jagu hoogsat sõtkumist.
Vala siis taigen õliga
määritud pannile ja lase 20 min seal rätikuga kaetult olla. Siis vajuta õliste
kätega lapikuks, selline 1 cm.
Focacciad võivad vabalt olla robustsema vormiga, st pole
vaja meeleheitlikult kujundada ideaalset ringi.
Samas võib ju saia
vormida ka kandilise ja siis pärast lõigata nelinurkseteks tükikesteks.
Küpseta saiu
eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 15-20 minutit.
Soojana väga-väga
maitsev!
Kommentaarid
Postita kommentaar