FOCACCIA

Veidi muudetud. Algselt rasvainet ei lisata.
Kuna kõik see pinnale pandud kippus meil kõrbema, siis sõtkusime hoopis kõik need head asjad taigna sisse.

Focaccia tainas

1 pk kuivpärmi
500 g nisujahu
300 ml leiget vett
1 sl suhkrut
2 tl soola
40 g oliiviõli, milles on eelnevalt kuumutatud 1 tl rosmariini või tüümiani aga sobivad ka
2-4 sl röstitud sibulahelbeid, tomatihelbeid, paprikahelbeid, jne

Sega kuivpärm jahu, soola ja suhkruga.
Lisa soe vesi ja sõtku tainast niikaua, kuni see lööb kausi ja käte küljest lahti.
Selleks läheb üks 5 minuti jagu hoogsat sõtkumist.
Vala siis taigen õliga määritud pannile ja lase 20 min seal rätikuga kaetult olla. Siis vajuta õliste kätega lapikuks, selline 1 cm.
Focacciad võivad vabalt olla robustsema vormiga, st pole vaja meeleheitlikult kujundada ideaalset ringi.
Samas võib ju saia vormida ka kandilise ja siis pärast lõigata nelinurkseteks tükikesteks.

Küpseta saiu eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 15-20 minutit. 
Soojana väga-väga maitsev!


Kommentaarid