HAPENDATUD KÖÖGIVILI


Hapendatud porgand (võib proovida erinevate köögiviljadega)

Puhasta mõned küüslauguküüned (olulised, sest suruvad maha pahade bakterite tegevuse), puista purgi põhja, lisa nt mustsõstra lehti kui on, võib ka mustsõstra põõsast oksakesest pulka lõigata, võib panna veidi tilli.
Koori ja tükelda porgand pulkadeks, mida saab närida, võid ka rattad teha, nt jõululauale. Topi purk porgandeid täis.
Vala peale külm soolvesi - 1 l vett + 1 väikese kuhjaga sl (12-15 g) jämedat soola. Ei keeda, lihtsalt lahustad kraanivees soola.
Vedelik peab katma sisu. Tõsta 24 tundi toatemperatuurile, vedelik läheb häguseks, kerge vahukihike tuleb.
Siis pane jahedasse, kuniks maitse on sulle sobiv.

On ülitervislikud, kuna sisaldavad metsikuid, st mitte tööstuses tehtud piimhappebaktereid. Kui küüslauk sulle ei maitse, kasuta see muudeks toitudeks. Vedelik kõlbab ka juua aga ära unusta, et seal on palju soola.

Hapendatud porgandid


Kommentaarid