Hapendatud
porgand (võib proovida erinevate köögiviljadega)
Puhasta mõned
küüslauguküüned (olulised, sest suruvad maha pahade bakterite tegevuse), puista
purgi põhja, lisa nt mustsõstra lehti kui on, võib ka mustsõstra põõsast
oksakesest pulka lõigata, võib panna veidi tilli.
Koori ja tükelda
porgand pulkadeks, mida saab närida, võid ka rattad teha, nt jõululauale. Topi
purk porgandeid täis.
Vala peale külm
soolvesi - 1 l vett + 1 väikese kuhjaga sl (12-15 g) jämedat soola. Ei keeda,
lihtsalt lahustad kraanivees soola.
Vedelik peab
katma sisu. Tõsta 24 tundi toatemperatuurile, vedelik läheb häguseks, kerge
vahukihike tuleb.
Siis pane
jahedasse, kuniks maitse on sulle sobiv.
On
ülitervislikud, kuna sisaldavad metsikuid, st mitte tööstuses tehtud
piimhappebaktereid. Kui küüslauk sulle ei maitse, kasuta see muudeks toitudeks.
Vedelik kõlbab ka juua aga ära unusta, et seal on palju soola.
![]() |
Hapendatud porgandid |
Kommentaarid
Postita kommentaar