ROHELINE BISKVIIT JA ŠOKOLAADI FONDANT


Spinati ja õunamoosiga biskviit valge šokolaadi ja mascarpone kreemiga

Sobib ka rullbiskviidiks
Aluseks võetud see lehtkapsa-õunakook

Rohelises koogis annab kauni tooni lehtkapsas, aga  maitses jääb domineerima siiski kerge õunamaitse. Maheda koogi teeb magusamaks valge šokolaadi ja toorjuustu kreem. Koogi võib valmistada ka spinatiga. Siis on vaja spinatilehed vaid kuuma veega üle valada. Kasutasime külmutatud spinatit.
Ühe variandina püreesta spinat koos õli ja õunapüreega ühtlaseks aga võid jätta külmunud spinati nagu on, korja ainult tugevad varrejupid välja. Siis jääb koogi serv nagu oleks puistega üle tehtud.
100 g spinatilehed
3 tk muna
180 g suhkur
90 g õli
2 tl vaniljesuhkrut
150 g õunapüreed või moosi
240 g nisujahu
2 tl küpsetuspulber
0.5 tl sool

Valge šokolaadi-toorjuustukreem

200 g maitsestamata toorjuust
150 g valge šokolaad
1 tk värskelt riivitud laimi koor ja pressitud mahl
Kaunista vastavalt soovile

  • Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks, lisa edasi vahustades õli-spinat ja moos. Siis sega käsitsi õrnade alt üles liigutustega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu
  • Vala paberiga kaetud plaadile (rullbiskviidiks) või vormi  20-22 cm (tordiks). Võid paberi õlise käega üle tõmmata, siis tuleb paber kindlasti hästi lahti
  • Kuumuta ahi varakult 175 kraadini. Küpseta, küpsust kontrolli tikuga. Rullbiskviidile üle 7 min ei kulu
  • Jahuta ja lõike pooleks ning pane kreem vahele ja peale, või rulli rullbiskviidiks
  • Sulata šokolaad vesivannil, hõõru toasooja toorjuustu hulka. Sega hulka laimimahl ja -riivitud koor. Määri kreem koogile ja lase külmkapis tahkuda. Kaunista nagu soovid


Shreki kook ;) rullbiskviidina

Šokolaadifondant

4 portsjonit

30 g tumedat šokolaadi
25 g 82% võid
1 muna
15 g suhkrut
10 g nisujahu

30 g marju
5 g suhkrut


  • Sulata šokolaad ja või kuumaveevannil
  • Sega omavahel hoolikalt muna ja suhkur
  • Sega kokku käesoojaks jahtunud šokolaad munaseguga
  • Lisa sõeludes jahu ning sega ühtlaseks
  • Määri kuumakindlad vormid võiga, raputa üle mandlipuruga ning kalla neisse 2/3 jagu tainasegu
  • Vajadusel säilita külmas 4 °C juures 2 tundi
  • Pane vormid ahju ning küpseta 200 °C juures 10-20 minutit
  • Eemalda fondant vormist
  • Serveeri kuumalt
  • Kaunista fondant tuhksuhkruga ning serveeri marjakastmega


Kommentaarid