AHJUOMLETIRULL SUITSULÕHEGA


Ahjuomlett

Idee siit

Ahjuomlett:
75 g võid
90 g nisujahu
600 ml piima (vesi sobib ka)
150 g hapukoort
5 tk muna
1 tl soola, pipart

Kalatäidis:
300 g toasooja maitsestamata toorjuustu + 2 tl mädarõigast
100 g 35% rõõska koort
0.5 tl sidrunipipart
150 – 250 g suitsulõhet või -forelli
kimp värsket murulauku

  • Keedutainalaadne omlett. Sulata või potis. Lisa kogu jahu, kuumuta paar minutit. Lisa piim ning sega vispliga, et tükke ei tekiks. Kuumuta pidevalt segades, kuni taigen pakseneb. Lase jahtuda
  • Klopi hapukoor jahtunud (45 kraadi umbes) taignapõhja hulka, siis klopi ükshaaval juurde munad. Maitsesta soola-pipraga
  • Kata servadega ahjuplaat küpsetuspaberiga, vala taignasegu ahjuplaadile
  • Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit
  • Libista ahjuomlett küpsetuspaberi abil restile või suurele lõikelauale jahtuma. (Kui kohe täitma ei hakka, siis kata küpsetuspaberi ja köögirätikuga)
  • Valmista täidis. Sega toorjuustud ja rõõsk koor pehmeks pastaks, maitsesta pipraga. Lõika suitsulõhe väikesteks kuubikuteks, haki murulauk ning lisa mõlemad juustusegule
  • Määri täidis ühtlase kihina ahjuomletile, keera tihedasti rulli. Lase küpsetuspaberisse mässitult külmkapis vähemalt tund aega maitsestuda





Kommentaarid