BESEERULL


Linda beseerull

260 g munavalget (~6 tk, aga sõltub muna suurusest)
330 g suhkrut
1,5 sl sidrunimahla
30 g maisitärklist
100 g mandlilaastu või kookoshelbeid (paberile puistamiseks)
  • Määri paber ka õliga, käega hõõru kerge kihike
  • Munavalge peab olema külm!
  • Pane ahi eelsoojenema 170 kraadi ja valmista küpsetusplaat ette!
  • Alusta vahustamist ilma suhkruta, kui tekkivad triibud, siis hakka edasi vahustades lisama osadena suhkrut, kõige lõpus maisitärklis ja sidrunimahl. Peab olema siidine ja tihe
  • Määri laiali õliga määritud ja üle puistatud plaadile ja kohe ahju! 
  • IINA MÄRKUSED. Minu ahjus peab olema 17 minutit! Aga ahjud on erinevad!!!
  • Pealt võib olla kergel pruunikas. Kata teise küpsetuspaberiga ja lase veidi jahtuda.

Kreem
200 g rõõska koort (35%-line), eriti püsiva ja tugeva vahu saad kasutades taimset vahukoort, nt Vispi
1.5 sl tuhksuhkrut + vaniljesuhkrut   
400 g maasikaid või vaarikaid
  • Vahusta külm koor
  • Puista peale marjad kui sul neid on
  • Keera küpsetuspaberi abil rulli ja pane külma vähemalt 2 tunniks
  • Taimne vahukoor on selles koogis parim, sest see vaht on püsivam ka 24 tundi hiljem






Kommentaarid