Linda
beseerull
260 g munavalget (~6 tk, aga sõltub muna suurusest)
330 g suhkrut
1,5 sl sidrunimahla
30 g maisitärklist
100 g mandlilaastu või kookoshelbeid (paberile
puistamiseks)
- Määri paber ka õliga, käega hõõru kerge kihike
- Munavalge peab olema külm!
- Pane ahi eelsoojenema 170 kraadi ja valmista küpsetusplaat ette!
- Alusta vahustamist ilma suhkruta, kui tekkivad triibud, siis hakka edasi vahustades lisama osadena suhkrut, kõige lõpus maisitärklis ja sidrunimahl. Peab olema siidine ja tihe
- Määri laiali õliga määritud ja üle puistatud plaadile ja kohe ahju!
- IINA MÄRKUSED. Minu ahjus peab olema 17 minutit! Aga ahjud on erinevad!!!
- Pealt võib olla kergel pruunikas. Kata teise küpsetuspaberiga ja lase veidi jahtuda.
Kreem
200 g rõõska koort (35%-line), eriti püsiva ja tugeva vahu saad kasutades taimset vahukoort,
nt Vispi
1.5 sl tuhksuhkrut + vaniljesuhkrut
400 g maasikaid
või vaarikaid
- Vahusta külm koor
- Puista peale marjad kui sul neid on
- Keera küpsetuspaberi abil rulli ja pane külma vähemalt 2 tunniks
- Taimne vahukoor on selles koogis parim, sest see vaht on püsivam ka 24 tundi hiljem
Kommentaarid
Postita kommentaar