KÕRVITSAGA MAISILEIB


500 g kõrvitsat NETO
200 g nisujahu
300 g maisijahu, võib asendada tatrajahu või riisijahuga kuid maisijahu annab kauni kollase värvuse
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl suhkrut
8 sl hakitud murulauku või mõnda kuivatatud ürti, nt basiilikut, tüümiani jne
2 tl soola
400 g piima või keefiri
4 muna
150  g võid või toiduõli
  • Koori kõrvits ja riivi jämeda riiviga
  • Sega nisu- ja maisijahu, küpsetuspulbri, suhkru, hakitud murulaugu ja soolaga
  • Tee keskele süvend ja vala sinna piim. Lisa lahtiklopitud munad ja sulatatud või ning sega ühtlaseks tainaks
  • Vala umbes 20x20 cm suurusesse vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit
  • Lase 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja
  • Serveeri soojalt või külmalt




Kommentaarid