Linda kohupiimakeeks rummipallideks
Meie kasutame valmis biskviiti150 g võid
3 dl (210 g) suhkrut
6 tk muna
200 g kohupiima
1/2 sidrunit (enne riivi koor
ja siis pigista mahl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
3 dl (180 g) nisujahu
tuhksuhkrut (pealeraputamiseks)
- Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad
- Lisa ka kohupiim, küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu, sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor
- Sega ühtlaseks tainaks ning kummuta võiga määritud keeksivormi
- Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga
400 g biskviiti (st igasuguseid jääke plaadikookidest, küpsistest,
tordipõhjadest jne)
100 g tumedat šokolaadi
75 g võid
2 sl kakaod
100 g kondenspiima
100 g hapukoort
2 ml rummiessentsi
Võikreem kaunistuseks
3 sl tuhksuhkrut
100 g pehmet võid
2-3 sl suhkruga kondenspiima
vaniljet, konjakit
Kaunistamiseks kookoshelbeid, võikreemi ja hapukat moosi
- Sulata potis või ja tume šokolaad
- Pudista biskviit kaussi ja lisa kakao
- Lisa biskviidile šokolaadi-võisegu ja sega hoolikalt läbi
- Nüüd võib lisada ka hapukoore ja kondenspiima ning rummiessentsi, väga oluline on kõik ühtlaseks massiks segada
- Veereta massist endale meelepärased pallikesed ja kata neid kookoshelvestega
- Vajuta noaga pallikeste külgedele sälgud ja suru pallid natuke lapikumaks
- Kaunista võikreemi (võid ka vahukoorega kaunistada, klassika on võikreem) ja törtsu moosiga
- Rummipallid muutuvad seistes aina paremaks, seega võiksid need üleöö külmkapis seista
Kommentaarid
Postita kommentaar