RUMMIPALLID


Linda kohupiimakeeks rummipallideks

Meie kasutame valmis biskviiti
150 g võid
3 dl (210 g) suhkrut
6 tk muna
200 g kohupiima
1/2 sidrunit (enne riivi koor ja siis pigista mahl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
3 dl (180 g) nisujahu
tuhksuhkrut (pealeraputamiseks)

  • Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad
  • Lisa ka kohupiim, küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu, sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor
  • Sega ühtlaseks tainaks ning kummuta võiga määritud keeksivormi
  • Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga

 Rummipallid

400 g biskviiti (st igasuguseid jääke plaadikookidest, küpsistest, tordipõhjadest jne)
100 g tumedat šokolaadi
75 g võid
2 sl kakaod
100 g kondenspiima
100 g hapukoort
2 ml rummiessentsi 

Võikreem kaunistuseks

3 sl tuhksuhkrut 
100 g pehmet võid
2-3 sl suhkruga kondenspiima
vaniljet, konjakit
Kaunistamiseks kookoshelbeid, võikreemi ja hapukat moosi

  • Sulata potis või ja tume šokolaad
  • Pudista biskviit kaussi ja lisa kakao
  • Lisa biskviidile šokolaadi-võisegu ja sega hoolikalt läbi
  • Nüüd võib lisada ka hapukoore ja kondenspiima ning rummiessentsi, väga oluline on kõik ühtlaseks massiks segada
  • Veereta massist endale meelepärased pallikesed ja kata neid kookoshelvestega
  • Vajuta noaga pallikeste külgedele sälgud ja suru pallid natuke lapikumaks
  • Kaunista võikreemi (võid ka vahukoorega kaunistada, klassika on võikreem) ja törtsu moosiga
  • Rummipallid muutuvad seistes aina paremaks, seega võiksid need üleöö külmkapis seista



Kommentaarid