ŠOKOLAADIKOOK


Silvia soodne šokolaadikook

Kandiline väiksem plaat, selle kannatab pooleks lõigata ja kreemi vahele panna

220 g nisujahu
320 g suhkrut
2 muna
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilliini
65 g kakaod
70 g toiduõli
210 g piima (tegin keefiriga, sest piima polnud)
210 g keeva vett
  • Sega kuivaineid ja siis lisa muna, piim ja viimasena keev vesi, sega ja küpseta, kerkib usinasti

Mammi keedu-võikreem

0,5 l piima
4 munakollast
2 spl suhkrut
2 spl (kuhjata!)jahu või maisitärklist
Vaniljet
400 g toasooja võid
100 g suhkrut (vajadusel rohkem)
  • Piim keema, sega suhkur ja jahu omavahel ja vahusta koos munakollasega heledaks. Lisa vahustamisanumasse kulbike kuuma piima, et ühtlustada temperatuure. Siis vispelda munavaht kuuma piima sisse ja kuumuta paksenemiseni. Ära keeda!!!
  • Vahusta või ja suhkur kohevaks heledaks vahuks ning lisa edasi vahustades jahtunud keedukreemi lusikatäie kaupa võivahu sisse
  • Nii võib lisada ka 1-2 karpi toorjuustu Philadelphia, lusikatäie kaupa jahtunud keedumassi sisse kloppides




Kommentaarid