TÄIDETUD KANAFILEERULL

Kanafileerull

Idee saadud siit, veidi Iina poolt muudetud
Kuuele sööjale

6 kanafileed
Soola, musta pipart
200 g  Farmi maitsestatud toorjuustu
umbes 10 kuivatatud ploomi/10 kuivatatud aprikoosi/10 päikesekuvatatud tomatit õlis/5 sl hästi peeneks hakitud soolaseeni/suitsupeekonit, jne

Paneerimiseks:
5 muna lahtiklopitult
mõni sl nisujahu
ohtralt riivsaia
1 l õli fritüürimiseks

  • Lõika kanafilee liblikaks. Vasarda läbi kile (et mitte pritsida tööpindu salmonellat täis), kasuta vasara peenemat poolt ja vasarda ainult lõigatud külge
  • Puista pind üle soola ja pipraga. Haki sulle meeldivad täidiseained, ära unusta maitseaineid – basiilik, tüümian, till, petersell, jt, sega hästi läbi toasooja toorjuustuga. Igale rullile mahub umbes 2 sl
  • Pane täidis vasardatud filee kitsamasse otsa ja rulli tihedalt kokku, püüa ka küljed kanalihaga sulgeda. Kodus rulli nüüd kõvasti toidukilesse, nagu kommiks keerutada. Pane 2 tundi kuni üleöö külmkappi, siis püsib rull hästi koos
  • Varu valmimiseks 30 min. Aja õli varakult kuumaks, sest jahe õli imbub tootesse!
  • Võta rull kilest, veereta jahus, kasta lahtiklopitud munasse, siis veereta riivsaias, püüa rulli mitte laiali vajutada
  • Tõsta vahukulbiga ettevaatlikult õlisse ja küpseta kaunilt kuldpruuniks. Tõenäoselt ei ole rull seest veel piisavalt küps. Tõsta ahju järelküpsema 180 kraadi juurde u 15 min
  • Kontrolli termomeetriga, sisetemperatuur peab olema 72-75. Üle ei tasu ka küpsetada, muutub kuivaks

 
Ettevalmistamine

Õlis fritüürimine



Kommentaarid