Kanafileerull
Idee saadud siit,
veidi Iina poolt muudetud
Kuuele sööjale
6 kanafileed
Soola, musta pipart
200 g Farmi maitsestatud toorjuustu
umbes 10 kuivatatud ploomi/10 kuivatatud aprikoosi/10 päikesekuvatatud
tomatit õlis/5 sl hästi peeneks hakitud soolaseeni/suitsupeekonit, jne
Paneerimiseks:
5 muna lahtiklopitult
mõni sl nisujahu
ohtralt riivsaia
1 l õli fritüürimiseks
- Lõika kanafilee liblikaks. Vasarda läbi kile
(et mitte pritsida tööpindu salmonellat täis), kasuta vasara peenemat
poolt ja vasarda ainult lõigatud külge
- Puista pind üle soola ja pipraga. Haki sulle
meeldivad täidiseained, ära unusta maitseaineid – basiilik, tüümian, till,
petersell, jt, sega hästi läbi toasooja toorjuustuga. Igale rullile mahub
umbes 2 sl
- Pane täidis vasardatud filee kitsamasse otsa
ja rulli tihedalt kokku, püüa ka küljed kanalihaga sulgeda. Kodus rulli
nüüd kõvasti toidukilesse, nagu kommiks keerutada. Pane 2 tundi kuni üleöö
külmkappi, siis püsib rull hästi koos
- Varu valmimiseks 30 min. Aja õli varakult
kuumaks, sest jahe õli imbub tootesse!
- Võta rull kilest, veereta jahus, kasta
lahtiklopitud munasse, siis veereta riivsaias, püüa rulli mitte laiali
vajutada
- Tõsta vahukulbiga ettevaatlikult õlisse ja
küpseta kaunilt kuldpruuniks. Tõenäoselt ei ole rull seest veel piisavalt
küps. Tõsta ahju järelküpsema 180 kraadi juurde u 15 min
- Kontrolli termomeetriga, sisetemperatuur peab
olema 72-75. Üle ei tasu ka küpsetada, muutub kuivaks
Kommentaarid
Postita kommentaar