BATAADIKARRI

Bataadi- ja kikerhernekarri kookospiimaga

Retsept siit

Mõnusalt külluslik vürtsikas karriroog on tõeline mugavusroog, mis valmib vaid veidi rohkem kui poole tunniga ning pakub samas kõhtu nurruma panevalt maitsvat elamust. Selline karriroog sobib veganitele, kuid samas võiksid seda proovida kõik, kellele soojendavad karriroad meelepärased. Nagu karriroogadele omane, muutub see seistes ainult mõnusamaks, kuna erinevad maitsed segunevad omavahel. Seega tasub kohe suurem kogus valmis teha, et teisel ja kolmandal päeval veel eriti mõnusaks maitsestunud karrirooga nautida.


Valmistamisaeg: ca 40 minutit
8-10-le
4 sl kookosõli (sobib ka oliiviõli)
1 suurem sibul, hakituna
10 tk küüslauguküünt, hakituna
2 „pöialt“ juppi ingverit, hakituna
3 tl vürtsköömneid
3 tl jahvatatud kurkumit
3 tl koriandrit
½ tl tšillihelbeid – küsi Iinalt täna tšillipastat
(erinevaid vürtse võid asendada ka vürtsiseguga, nt Madras Curry, Garam Masala vm, kus loetletud vürtsid juba erinevas vahekorras kokku segatud)
2 keskmise suurusega bataat, tükeldatuna
800 g (2 purki) purk kikerherneid, kurnatuna
400 g purustatud tomatit
1 purk tomatikastet
800 g (2 purki) kookospiima (nt Thai Choice kookospiim)
300 g beebisipnatit – võib ka ära jätta
Maitsestamiseks kalakastet (nt Thai Choice) või soola
Laimimahla, mett või pruuni suhkrut
Serveerimiseks aurutatud riisi
Värsket koriandrit ja kookoslaaste

Kuumuta pannil kookosõli keskmisel kuumusel. Lisa pannile sibul ja hauta vaiksel kuumusel ca 5 minutit. Lisa pannile küüslauk ning ingver ning kuumuta vaiksel kuumusel veel mõned minutid. Lisa pannile vürtsköömned, kurkum, koriander ja tšillihelbed ning kuumuta läbi kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Tõsta pannile bataat, kikerherned, purustatud tomat, tomatikaste ja kookospiim. Hauta 30-40 minutit vaiksel kuumusel kuni bataat on pehme.
Lisa karrile beebispinat ja lase sel pehmeneda.
Maitsesta karriroog kalakastme, laimimahla ja tibakese mee või suhkruga endale sobivaks.
Serveerides lisa värsket koriandrit ja kookoslaaste ning juurde pakku aurutatud riisi.

IINA KOMMENTAAR. Kuna mulle meeldivad pudrusemad karrid, siis vajutasin lõpus pudrunuiaga veidi sodisemaks.

Kommentaarid