Bataadi- ja kikerhernekarri kookospiimaga
Valmistamisaeg: ca 40 minutit
8-10-le
4 sl kookosõli (sobib ka oliiviõli)
1 suurem sibul, hakituna
10 tk küüslauguküünt, hakituna
2 „pöialt“ juppi ingverit, hakituna
3 tl vürtsköömneid
3 tl jahvatatud kurkumit
3 tl koriandrit
½ tl tšillihelbeid – küsi Iinalt täna tšillipastat
(erinevaid vürtse võid asendada ka vürtsiseguga, nt
Madras Curry, Garam Masala vm, kus loetletud vürtsid juba erinevas vahekorras
kokku segatud)
2 keskmise suurusega bataat, tükeldatuna
800 g (2 purki) purk kikerherneid, kurnatuna
400 g purustatud tomatit
1 purk tomatikastet
800 g (2 purki) kookospiima (nt Thai Choice
kookospiim)
300 g beebisipnatit – võib ka ära jätta
Maitsestamiseks kalakastet (nt Thai Choice) või soola
Laimimahla, mett või pruuni suhkrut
Serveerimiseks aurutatud riisi
Värsket koriandrit ja kookoslaaste
Kuumuta pannil kookosõli keskmisel kuumusel. Lisa
pannile sibul ja hauta vaiksel kuumusel ca 5 minutit. Lisa pannile küüslauk
ning ingver ning kuumuta vaiksel kuumusel veel mõned minutid. Lisa pannile
vürtsköömned, kurkum, koriander ja tšillihelbed ning kuumuta läbi kuni vürtsid
muutuvad aromaatseks. Tõsta pannile bataat, kikerherned, purustatud tomat,
tomatikaste ja kookospiim. Hauta 30-40 minutit vaiksel kuumusel kuni bataat on
pehme.
Lisa karrile beebispinat ja lase sel pehmeneda.
Maitsesta karriroog kalakastme, laimimahla ja
tibakese mee või suhkruga endale sobivaks.
Serveerides lisa värsket koriandrit ja kookoslaaste ning juurde pakku aurutatud riisi.
IINA KOMMENTAAR. Kuna mulle meeldivad pudrusemad karrid, siis
vajutasin lõpus pudrunuiaga veidi sodisemaks.
Kommentaarid
Postita kommentaar