FRITITUD KREVETID


Krevetitempura


Info siit


Krõbeda krevetitempura tegemiseks on mugav kasutada poes müüdavat valmis tempurajahu. Kui seda siiski ei õnnestu hankida, valmista tempuratainas ise ning kui oled imestanud, kuidas restorani tempuras jäävad krevetid kenasti piklikuks ega tõmbu kuumutamisel tavapäraselt konksu, saad retsepti lugedes sellegi saladuse jälile.

300 g tooreid koorega, ilma peata hiidkrevette (12 tk) 
75 g tempurajahu          
75 ml jääkülma mullivett
600 ml päevalilleõli frittimiseks

Kui tempurajahu ei ole, siis tee nii - TAINAS
70 g nisujahu
70 g maisitärklist
1 tk muna
2.5 dl jääkülma mullivett
0.5 tl soola

1. Kui krevetid on külmutatud, sulata need. Puhasta siis kestast, kuid jäta sabake alles. Eemalda soolikas. Tee kõhu poolt kreveti sisse horisontaalsed sisselõiked. Aseta krevett sõrmede vahel lõikelauale ja pigista sõrmedega külgedelt, krevetti samal ajal õrnalt vastu lõikelauda surudes. Sel moel töödeldes ei tõmbu krevetid praadides konksu.
2. Sega tempurajahu mulliveega tainaks. Taigen võib jääda veidi tükiline. Kuumuta vokkpannil või muul sügaval pannil õli. Temperatuuri kontrollimiseks tilguta õlisse veidi tainast. Tainatükike peaks tõusma kohe särisedes pinnale ‒ see on märk, et õli on piisavalt kuum.
3. Kasta krevetid ükshaaval tainasse ja seejärel õlisse praadima. Friti maksimaalselt 4 krevetti korraga. Nõruta krevetid köögipaberil liigsest õlist.

Ettevelmistamine

Frittimine

Marinaadi koostisosad ja tempurajahu


Krõbedad krevetid Iina moodi


Tee marinaad.
Sega kokku sojakaste, riivitud ingverit, tšillipastat, veidi pruuni suhkrut ja palju sidrunimahla.
Tõsta puhastatud ja sirgeks lõigatud krevetid sellesse ligunema, u 30 min.
Siis tõsta marinaadist, nõruta kausi kohal liigne marinaad ja veereta seesamiseenete ja jahu segus.
Tempurataigen on Iinal täna kaasas, küsi!
Variant üks, kui ei taha taignaseid krevette, nt salatite peale, siis tõstagi kohe fritüüri ja prae maksimaalselt 2 min.
Varinat kaks, rohke krõbeda taignaga, kasta see jahu ja seesamikrevett taignasse ja siis fritüüri.
Mõlemal juhul pane paberkäterätile nõrguma.
Serveeri kuuma suupistena, soovi korral kasta tšillikastmesse (eestipäraselt võid ka proovida tšillikastme ja hapukoore segu) või salatil ….





Kommentaarid