Krevetitempura
Info siit
Krõbeda krevetitempura tegemiseks on mugav kasutada
poes müüdavat valmis tempurajahu. Kui seda siiski ei õnnestu hankida, valmista
tempuratainas ise ning kui oled imestanud, kuidas restorani tempuras jäävad
krevetid kenasti piklikuks ega tõmbu kuumutamisel tavapäraselt konksu, saad
retsepti lugedes sellegi saladuse jälile.
300 g tooreid koorega, ilma peata hiidkrevette (12
tk)
75 g tempurajahu
75 ml jääkülma mullivett
600 ml päevalilleõli frittimiseks
Kui tempurajahu ei ole, siis tee nii - TAINAS
70 g nisujahu
70 g maisitärklist
1 tk muna
2.5 dl jääkülma mullivett
0.5 tl soola
1. Kui krevetid on külmutatud, sulata need. Puhasta
siis kestast, kuid jäta sabake alles. Eemalda soolikas. Tee kõhu poolt kreveti
sisse horisontaalsed sisselõiked. Aseta krevett sõrmede vahel lõikelauale ja
pigista sõrmedega külgedelt, krevetti samal ajal õrnalt vastu lõikelauda
surudes. Sel moel töödeldes ei tõmbu krevetid praadides konksu.
2. Sega tempurajahu mulliveega tainaks. Taigen võib
jääda veidi tükiline. Kuumuta vokkpannil või muul sügaval pannil õli.
Temperatuuri kontrollimiseks tilguta õlisse veidi tainast. Tainatükike peaks
tõusma kohe särisedes pinnale ‒ see on märk, et õli on piisavalt kuum.
3. Kasta krevetid ükshaaval tainasse ja seejärel
õlisse praadima. Friti maksimaalselt 4 krevetti korraga. Nõruta krevetid
köögipaberil liigsest õlist.
![]() |
Ettevelmistamine |
![]() |
Frittimine |
Marinaadi koostisosad ja tempurajahu |
Krõbedad krevetid Iina moodi
Tee marinaad.
Sega kokku sojakaste, riivitud ingverit,
tšillipastat, veidi pruuni suhkrut ja palju sidrunimahla.
Tõsta puhastatud ja sirgeks lõigatud krevetid
sellesse ligunema, u 30 min.
Siis tõsta marinaadist, nõruta kausi kohal liigne
marinaad ja veereta seesamiseenete ja jahu segus.
Tempurataigen on Iinal täna kaasas, küsi!
Variant üks, kui ei taha taignaseid krevette, nt
salatite peale, siis tõstagi kohe fritüüri ja prae maksimaalselt 2 min.
Varinat kaks, rohke krõbeda taignaga, kasta see jahu
ja seesamikrevett taignasse ja siis fritüüri.
Mõlemal juhul pane paberkäterätile nõrguma.
Serveeri kuuma suupistena, soovi korral kasta
tšillikastmesse (eestipäraselt võid ka proovida tšillikastme ja hapukoore segu)
või salatil ….
Kommentaarid
Postita kommentaar