Kamakormaa
India köökIdee pärineb siit
õli pannile
1-2 tk punane tšillipipar
2 tl riivitud ingverit
1 tl soola
2tl suhkrut
2-4 sl tomatipüreed
400 g kookoskoort, mitte kookospiima, sest see jätab kastme vedelaks!
2 suurt küüslauguküünt
1 sibul
2 broileri rinnafileed
Maitsesegu
0, 5 tl kardemoni
0,5 tl kaneeli
1 tl koriandri seemneid - jahvatatud
1 tl vürtsköömneid - jahvatatud
2 tl kurkumit
0,5 tl jahvatatud nelki
- Valmista kõigepealt maitsesegu, segades kõik komponendid omavahel.
- Koori ja tükelda küüslauk ning sibul. Poolita tsilli, eemalda seemned, haki peeneks.
- Lõika broiler kuubikuteks.
- Kuumuta õli pannil, lisa maitsesegu ja kuumuta madalal kuumusel 3-4 minutit – segu ei tohi pruunistuda.
IINA MÄRKUS: kuumutasin neid maitseaineid eraldi, sest kartsin, et maitseained hakkavad kõrbema
- Lisa hakitud küüslauk, tsilli ja sibul, jätka kuumutamist mõni minut.
- Lisa ka broileritükid, sega kuumutades läbi.
- Lisa tomatipüree ja kookoskoor.
- Maitsesta riivitud ingveri, soola ja suhkruga.
- Hauta madalal kuumusel kaane all 12- 15 minutit, kuni kanatükid on küpsed.
- Serveeri kuuma keedetud basmati riisiga.
Basmatiriis
– kõikide riiside kuningas ja ilmselt üks populaarsemaid valikuid meie
toidukorvides. Kuidas aga küpsetada riisi nii, et see oleks hõrk ja õhuline?
Alustuseks tuleb riisi pesta sõelaga külma voolava
vee all kuniks eralduv vesi muutub piimjast läbipaistvaks. Nii eemaldad riisi
pinnaselt tärklise, mis riisi kleepuvaks ja pudruseks muudab. Riisi pesemine on
rahulik ja delikaatne töö, sest katki läinud riisitera tähendab uuesti pesemist
ja lõppematut nõiaringi.
Kui riis on pestud, siis aseta see potti ja kalla
riisile peale 1,5x kogus külma vett – 100 g kuiva riisi puhul kalla sinna 150
ml vett. Maitsesta riis soola ja pipraga ning kata pott kaanega. Pane pott
keskmise kuumusega tulele, lase sel soojeneda 2 minutit, seejärel keera kuumus
põhja ja lase veel keema tõusta ning küpseda 2 minutit. Pärast 2 minutit
keetmist keera tuli väga tasasele kuumusele (2/10) ja lase riisil kaant
tõstmata haududa 8 minutit. Pärast haudumist eemalda kaas, maitse kiirelt ühte
tera ja kui see on hamba all kergelt vastu hakkav, kuid mitte jahune, siis
eemalda pott tulelt. Kui riis on veel pisut toores, siis kata pott kaanega ja
hauta veel madalal kuumusel 2 minutit.
NB! Soovitame ülejäänud riisi pärast keetmist alati
esimesel võimalusel külmkappi panna, sest riisi pinnal asub bakter, mida ei
hävita ka keevas vees keetmine. Pikalt väljas seisnud riisil võib bakter hakata
eritama mürke, mis hiljem keerleva kõhu võivad tekitada. Seega söö kohe või
hiljem kuumuta riis uuesti läbi, meie igatahes oleme rääkinud!
Kommentaarid
Postita kommentaar