KANAKORMAA

Kamakormaa

India köök
Idee pärineb siit


õli pannile
1-2 tk punane tšillipipar
2 tl riivitud ingverit
1 tl soola
2tl suhkrut
2-4 sl  tomatipüreed
400 g kookoskoort, mitte kookospiima, sest see jätab kastme vedelaks!
2 suurt küüslauguküünt
1 sibul
2 broileri rinnafileed

Maitsesegu
0, 5 tl kardemoni
0,5 tl kaneeli
1 tl koriandri seemneid - jahvatatud
1 tl vürtsköömneid - jahvatatud
2 tl kurkumit
0,5 tl jahvatatud nelki

  • Valmista kõigepealt maitsesegu, segades kõik komponendid omavahel.
  • Koori ja tükelda küüslauk ning sibul. Poolita tsilli, eemalda seemned, haki peeneks.
  • Lõika broiler kuubikuteks.
  • Kuumuta õli pannil, lisa maitsesegu ja kuumuta madalal kuumusel 3-4 minutit – segu ei tohi pruunistuda.
IINA MÄRKUS:  kuumutasin neid maitseaineid eraldi, sest kartsin, et maitseained hakkavad kõrbema
  • Lisa hakitud küüslauk, tsilli ja sibul, jätka kuumutamist mõni minut.
  • Lisa ka broileritükid, sega kuumutades läbi.
  • Lisa tomatipüree ja kookoskoor.
  • Maitsesta riivitud ingveri, soola ja suhkruga.
  • Hauta madalal kuumusel kaane all 12- 15 minutit, kuni kanatükid on küpsed.
  • Serveeri kuuma keedetud basmati riisiga.


Basmatiriis – kõikide riiside kuningas ja ilmselt üks populaarsemaid valikuid meie toidukorvides. Kuidas aga küpsetada riisi nii, et see oleks hõrk ja õhuline?
Alustuseks tuleb riisi pesta sõelaga külma voolava vee all kuniks eralduv vesi muutub piimjast läbipaistvaks. Nii eemaldad riisi pinnaselt tärklise, mis riisi kleepuvaks ja pudruseks muudab. Riisi pesemine on rahulik ja delikaatne töö, sest katki läinud riisitera tähendab uuesti pesemist ja lõppematut nõiaringi.
Kui riis on pestud, siis aseta see potti ja kalla riisile peale 1,5x kogus külma vett – 100 g kuiva riisi puhul kalla sinna 150 ml vett. Maitsesta riis soola ja pipraga ning kata pott kaanega. Pane pott keskmise kuumusega tulele, lase sel soojeneda 2 minutit, seejärel keera kuumus põhja ja lase veel keema tõusta ning küpseda 2 minutit. Pärast 2 minutit keetmist keera tuli väga tasasele kuumusele (2/10) ja lase riisil kaant tõstmata haududa 8 minutit. Pärast haudumist eemalda kaas, maitse kiirelt ühte tera ja kui see on hamba all kergelt vastu hakkav, kuid mitte jahune, siis eemalda pott tulelt. Kui riis on veel pisut toores, siis kata pott kaanega ja hauta veel madalal kuumusel 2 minutit.
NB! Soovitame ülejäänud riisi pärast keetmist alati esimesel võimalusel külmkappi panna, sest riisi pinnal asub bakter, mida ei hävita ka keevas vees keetmine. Pikalt väljas seisnud riisil võib bakter hakata eritama mürke, mis hiljem keerleva kõhu võivad tekitada. Seega söö kohe või hiljem kuumuta riis uuesti läbi, meie igatahes oleme rääkinud!




Kommentaarid