LIHAPALLIBORŠ


Selles supis on kasutatud juba keedetud peeti, mistõttu supp valmib üpris kiiresti. Lihapallid võid juba päev varem valmis teha või sügavkülma koguda, et supitegu veel kiiremini kulgeks.


1 kg sea- ja veisehakkliha segu
soola
must pipar
1 tl sinepit
hakitud tüümiani
125 g porgandit
250 g kartulit
125 g türgioa kaunu
õli
350 g keedetud riivitud peeti
1,2 l keeva vett
1 spl 30 %-list äädikat
1 peotäis tilli

Lihapallide valmistamiseks maitsesta hakkliha soola, pipra, sinepi ja tüümianiga ning sega tainaks. Väga rasvase taigna puhul võid lisada 2 spl jahu. Veereta käte vahel väikesed pallid ja tõsta külma.
Tükelda porgand, kartul ja oad väikesteks tükkideks. Kuumuta potipõhjas õli ning pruunista köögivilju mõni minut. Lisa ka peet, äädikas, et peet säilitaks kirka värvi, ja sool. Vala peale keev vesi ning jäta kaane alla tasasele tulele hauduma.
Kui köögiviljad on pehmeks podisenud, lisa supile lihapallid ja hakitud till. Lase keedusel uuesti keema tõusta, maitsesta vajadusel soolaga ning jäta siis kaane alla järelkuumusele podisema, kuni lihapallid on valmis.

Maitsesta magushapukaks.


Kommentaarid