Selles supis
on kasutatud juba keedetud peeti, mistõttu supp valmib üpris kiiresti.
Lihapallid võid juba päev varem valmis teha või sügavkülma koguda, et supitegu
veel kiiremini kulgeks.
1 kg sea- ja veisehakkliha segu
soola
must pipar
1 tl sinepit
hakitud tüümiani
125 g porgandit
250 g kartulit
125 g türgioa kaunu
õli
350 g keedetud riivitud peeti
1,2 l keeva vett
1 spl 30 %-list äädikat
1 peotäis tilli
Lihapallide
valmistamiseks maitsesta hakkliha soola, pipra, sinepi ja tüümianiga ning sega
tainaks. Väga rasvase taigna puhul võid lisada 2 spl jahu. Veereta käte vahel
väikesed pallid ja tõsta külma.
Tükelda
porgand, kartul ja oad väikesteks tükkideks. Kuumuta potipõhjas õli ning
pruunista köögivilju mõni minut. Lisa ka peet, äädikas, et peet säilitaks kirka
värvi, ja sool. Vala peale keev vesi ning jäta kaane alla tasasele tulele
hauduma.
Kui
köögiviljad on pehmeks podisenud, lisa supile lihapallid ja hakitud till. Lase
keedusel uuesti keema tõusta, maitsesta vajadusel soolaga ning jäta siis kaane
alla järelkuumusele podisema, kuni lihapallid on valmis.
Kommentaarid
Postita kommentaar