JAANALINNULIHA-CARPACCIO VÄRSKE SALATIGA

500 g jaanalinnufileed
Oliiviõli
Sinepit
Soola
Musta pipart
Värskeid maitseürte nt tüümian, petersell, majoraan
Kvaliteetset punaveiniäädikat või sidrunimahla
Parmesani

1 osa erinevaid salatilehti
1 osa rukolat
6 redist
3 spl oliiviõli
1 spl värskelt pressitud sidruni mahla
1 tl mett
Soola
Musta pipart
Basiilikulehti
100 g parmesani

1. Rulli filee tugevalt toidukilesse ja pane umbes tunniks sügavkülma, et liha täielikult taheneks. Lõika fileest terava noaga õhukesed viilud. Pintselda taldrik oliiviõli ja sinepiga ning aseta sinna ühekordse kihina jaanalinnuviilud. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud ürte, nirista üle punase veini äädika ja õliga. Soovi korral pintselda liha ka pealt sinepiga. Raputa carpaccio’le parmesanilaastud. Lase roal enne serveerimist 15 minutit maitsestuda.

2. Viiluta redised või lõika peenteks ribadeks. Soovi korral võid need pooleks tunniks panna sidrunimahla ja meega maitsestatud jääkülma vette karastuma. Sega valmis salatikaste: õli, sidrunimahl, mesi, maitseained ja basiilik. Pese ja kuivata salatilehed ja rukola, lisa rediseviilud ja parmesanilaastud ning nirista üle salatikastmega.



Kommentaarid