500 g jaanalinnufileed
Oliiviõli
Sinepit
Soola
Musta pipart
Värskeid maitseürte nt tüümian, petersell, majoraan
Kvaliteetset punaveiniäädikat või sidrunimahla
Parmesani
1 osa erinevaid salatilehti
1 osa rukolat
6 redist
3 spl oliiviõli
1 spl värskelt pressitud sidruni mahla
1 tl mett
Soola
Musta pipart
Basiilikulehti
100 g parmesani
1. Rulli filee tugevalt toidukilesse ja pane umbes tunniks sügavkülma, et
liha täielikult taheneks. Lõika fileest terava noaga õhukesed viilud. Pintselda
taldrik oliiviõli ja sinepiga ning aseta sinna ühekordse kihina
jaanalinnuviilud. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale hakitud ürte,
nirista üle punase veini äädika ja õliga. Soovi korral pintselda liha ka pealt
sinepiga. Raputa carpaccio’le parmesanilaastud. Lase roal enne serveerimist 15
minutit maitsestuda.
2. Viiluta redised või lõika peenteks ribadeks. Soovi korral võid need
pooleks tunniks panna sidrunimahla ja meega maitsestatud jääkülma vette
karastuma. Sega valmis salatikaste: õli, sidrunimahl, mesi, maitseained ja
basiilik. Pese ja kuivata salatilehed ja rukola, lisa rediseviilud ja
parmesanilaastud ning nirista üle salatikastmega.
Kommentaarid
Postita kommentaar