Nendest (Umamis müüdavatest) lehtedest tulevad suured ja mehised rullid,
kui jaksad nikerdada, lõika lehed neljaks, saad armsad pisikesed rullikesed.
RETSEPT
2 porgandit
4 Hiina
kapsa leht
1 punane
paprika
100 g hakkliha,
kanafileed või kõva tofut
1 spl riivitud
ingver
1 küüslauguküüs
1 tk kuivatatud
tšilli
2 peotäit värsked
idusid
1 muna
Sool a
Musta pipart
10 sügavkülmutatud
kevadrullide tainaleht
Õli praadimiseks
Täidis
1. Täidiseks lõika porgandid (riivisin jämedalt),
kapsalehed ja paprika ühepikkusteks (u 5 cm) ja ühelaiusteks peenikesteks
ribadeks. Kui kasutad tofut, ribasta ka see.
2. Kuumuta pannil õli, lisa ingver, hakitud küüslauk
ja purustatud tšilli. Pane pannile ka hakkliha, kanafilee ribad või tofu ja
prae mõni minut. Lisa porgand, prae paar minutit, siis pane pannile paprika,
Hiina kapsas ja idud. Prae kõiki aineid koos paar minutit, maitsesta soola ja
pipraga. Seejärel võta pann pliidilt.
3. Tõsta täidis sõelale nõrguma ja jahtuma.
4. Klopi lahti muna ja prae omletiks. Tõsta see
taldrikule ja lõika ribadeks, siis sega täidisesse.
Rullid
1. Pool tundi enne kevadrullide kokku keeramist võta
tainalehed sügavkülmikust sulama. Imeõhukesed paberid on küll üksteise külge
kleepunud, kuid tõmba paberid ühekaupa ettevaatlikult lahti.
2. Kui tunned, et lehed on mõnest servast liiga
kuivad, pintselda kuivanud kohad kergelt veega üle. Üldiselt pole vaja
külmutatud kevadrullide lehti niisutada.
3. Tõsta jahtunud ja nõrutatud täidis paberile ning
voldi rull kokku. Määrisin näpuga rulli lõppu veidi veega, püsisid hästi koos.
Prae pannil
1. Kalla pannile umbes 1,5 cm paksune kiht
küpsetamisõli.
2. Kui õli on kuum, pane rull pannile ja veereta seda
pidevalt õlis ringi, nii et kõik küljed küpseksid kenasti ära ja rull tuleks
ilus ümmargune. Kõige rohkem võid korraga pannile panna kaks rulli.
3. Jälgi pannil toimuvat hoolega, sest kui õli on
kuum, pruunistuvad rullid lausa sekunditega.
4. Kevadrull on valmis, kui see on pruunikas.
Serveeri seda vahetult pärast valmimist näiteks sojakastmega.
HEA TEADA!
Küpsetatud kevadrullideks vali tainas, mis on
valmistatud nisujahust.
Kui tainast jääb üle, võid selle uuesti sügavkülma
pista. Küpsetatud kevadrullide tainaks sobib ka filotainas.
Kommentaarid
Postita kommentaar