KÜPSETATUD KEVADRULLID


Nendest (Umamis müüdavatest) lehtedest tulevad suured ja mehised rullid, kui jaksad nikerdada, lõika lehed neljaks, saad armsad pisikesed rullikesed.

RETSEPT
2 porgandit
4 Hiina kapsa leht              
1 punane paprika              
100 g hakkliha, kanafileed või kõva tofut

1 spl riivitud ingver  
1 küüslauguküüs
1 tk kuivatatud tšilli
2 peotäit värsked idusid         
1 muna   
Sool a     
Musta pipart        
10 sügavkülmutatud kevadrullide tainaleht            
Õli praadimiseks             

Täidis
1. Täidiseks lõika porgandid (riivisin jämedalt), kapsalehed ja paprika ühepikkusteks (u 5 cm) ja ühelaiusteks peenikesteks ribadeks. Kui kasutad tofut, ribasta ka see.
2. Kuumuta pannil õli, lisa ingver, hakitud küüslauk ja purustatud tšilli. Pane pannile ka hakkliha, kanafilee ribad või tofu ja prae mõni minut. Lisa porgand, prae paar minutit, siis pane pannile paprika, Hiina kapsas ja idud. Prae kõiki aineid koos paar minutit, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel võta pann pliidilt.
3. Tõsta täidis sõelale nõrguma ja jahtuma.
4. Klopi lahti muna ja prae omletiks. Tõsta see taldrikule ja lõika ribadeks, siis sega täidisesse.

Rullid
1. Pool tundi enne kevadrullide kokku keeramist võta tainalehed sügavkülmikust sulama. Imeõhukesed paberid on küll üksteise külge kleepunud, kuid tõmba paberid ühekaupa ettevaatlikult lahti.
2. Kui tunned, et lehed on mõnest servast liiga kuivad, pintselda kuivanud kohad kergelt veega üle. Üldiselt pole vaja külmutatud kevadrullide lehti niisutada.
3. Tõsta jahtunud ja nõrutatud täidis paberile ning voldi rull kokku. Määrisin näpuga rulli lõppu veidi veega, püsisid hästi koos.

Üks võimalus rullimiseks

Prae pannil
1. Kalla pannile umbes 1,5 cm paksune kiht küpsetamisõli.
2. Kui õli on kuum, pane rull pannile ja veereta seda pidevalt õlis ringi, nii et kõik küljed küpseksid kenasti ära ja rull tuleks ilus ümmargune. Kõige rohkem võid korraga pannile panna kaks rulli.
3. Jälgi pannil toimuvat hoolega, sest kui õli on kuum, pruunistuvad rullid lausa sekunditega.
4. Kevadrull on valmis, kui see on pruunikas. Serveeri seda vahetult pärast valmimist näiteks sojakastmega.

HEA TEADA!
Küpsetatud kevadrullideks vali tainas, mis on valmistatud nisujahust.
Kui tainast jääb üle, võid selle uuesti sügavkülma pista. Küpsetatud kevadrullide tainaks sobib ka filotainas.
Seda tuleb kasutada samamoodi nagu kevadrullide tainast.



Kommentaarid