Idee siit
Majonees koosneb peamiselt munast ning õlist, seega
ei ole majoneesipõhiste küpsiste valmistamises midagi eriskummalist. Mõnusad,
kergelt pikantse maitsega küpsised. Antud kogusest saab 500-600 g küpsist.
200 g Hellmann's Original majoneesi, (saab ka Provansaaliga)
180 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
300 g nisujahu (5 dl)
1 tl küpsetuspulber
0,25 tl soola
Soovi korral:
kaneeli ja suhkru segu või kaneelisuhkrut
Sega majonees, suhkur ja vanillsuhkur hoolega. Lisa
jahu ja küpsetuspulber, sega hoolega.
Vormi tainast vorst, peenikese sõrme jämedune, suru
need jahuse kahvliga ühe külje pealt veidi lamedamaks.
Küpsised säilitasid
kuju, kuigi algne retsept ütles, et vajuvad laiali veidi. Äkki Hellmans on
rasvasem ja sellepärast on taigen ilmselt pehmem.
Küpseta 180kraadises ahjus 10 minutit, kuni küpsised
on helekuldsed.
Ahjust välja võttes on küpsised pisut pehmed, aga
jahtudes muutuvad mõnusalt krõbedaks.
Nipid ja soovitused:
- Soovi korral veereta tainapallikesi suhkrus või suhkru-kaneeli segus ja alles siis suru kahvliga lamedamaks.
- Kommentaaridest on näha, et mõnede jaoks olid küpsised liiga magusad, teiste jaoks liiga vähemagusad.
- Kui tainas väga kleepuv on, võid lisada natuke veel jahu (lusikatäie kaupa). Liiga palju jahu teeb küpsised kõvaks.
Kommentaarid
Postita kommentaar