MAJONEESISAI JUUSTU JA OLIIVIDEGA

Idee siit

Ülimaitsev sai, mis on just nii pehme, et sulab suus, ent samas nii tihke, et võid seda ka näiteks röstida. Majonees on siin rasvaine asemel ja teeb küpsetise muredamaks, juust annab maitset ja oliivid tekstuuri. 


RETSEPT
Õli vormi määrimiseks  
210 g nisujahu (võid osa asendada täisteraspelta- või -nisujahuga)
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
1 tl suhkrut
210 g majoneesi
1 suur muna
100 g piima
10 kuivmarinaadis oliiv (tegime ilma)
80 g riivitud kauavalminud juust (nt Bresto, parmesan vm)

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja, määri umbes 20 cm pikkune leivavorm seest õliga.
2. Tõsta suurde kaussi jahu(d), küpsetuspulber, sool ja pipar ning vispelda läbi. Teises kausis sega omavahel majonees, muna ja piim ning vala kuivainetele. Eemalda oliividelt kivid, kui neid on, haki viljad jämedalt (vajadusel patsuta paberiga kuivaks) ning sega koos riivitud juustuga tainasse.
3. Tõsta tainas leivavormi, silu pealt siledamaks ning küpseta ahju keskel 40–45 minutit või kuni sai on pealt ahvatlevalt kuldpruun. Lase 5 minutit vormis jahtuda, vabasta ettevaatlikult noaga küljed ning kummuta sai restile. Jahuta 15 minutit enne lahtilõikamist ja söö soojalt.

HEA TEADA! Küpseta majoneesi asemel paksu maitsestamata jogurtiga ja haki sisse meelepäraseid ürte.

Kommentaarid