Idee siit
Ülimaitsev sai, mis on just nii pehme, et sulab suus,
ent samas nii tihke, et võid seda ka näiteks röstida. Majonees on siin rasvaine
asemel ja teeb küpsetise muredamaks, juust annab maitset ja oliivid
tekstuuri.
RETSEPT
Õli vormi määrimiseks
210 g nisujahu (võid osa asendada täisteraspelta- või
-nisujahuga)
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
1 tl suhkrut
210 g majoneesi
1 suur muna
100 g piima
10 kuivmarinaadis oliiv (tegime ilma)
80 g riivitud kauavalminud juust (nt Bresto, parmesan
vm)
1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja, määri umbes 20 cm
pikkune leivavorm seest õliga.
2. Tõsta suurde kaussi jahu(d), küpsetuspulber, sool
ja pipar ning vispelda läbi. Teises kausis sega omavahel majonees, muna ja piim
ning vala kuivainetele. Eemalda oliividelt kivid, kui neid on, haki viljad
jämedalt (vajadusel patsuta paberiga kuivaks) ning sega koos riivitud juustuga
tainasse.
3. Tõsta tainas leivavormi, silu pealt siledamaks
ning küpseta ahju keskel 40–45 minutit või kuni sai on pealt ahvatlevalt
kuldpruun. Lase 5 minutit vormis jahtuda, vabasta ettevaatlikult noaga küljed
ning kummuta sai restile. Jahuta 15 minutit enne lahtilõikamist ja söö soojalt.
HEA TEADA! Küpseta majoneesi asemel paksu
maitsestamata jogurtiga ja haki sisse meelepäraseid ürte.
Kommentaarid
Postita kommentaar