PATE CHOUX
CRAQUELIN EHK SIIS TUULETASKUD KRÕBEDIKUGA
Keedutaignast tuli 46 tk
100 g võid
125 g vett
125 g piima
180 g nisujahu
4-5 muna
soola
Lõika või kuubikuteks. Vala kastrulisse vesi, lisa
piim, või ja sool. Kuumuta segades keemiseni.
Tõsta kastrul tulelt ja kalla kogu jahu korraga
vedeliku sisse.
Sega hoogsalt, kuni tainast moodustub pall. Pane
kastrul pliidile tagasi ja kuumuta veel paar minutit, samal ajal segades.
Võta kastrul pliidilt, tõsta tainas kaussi ja lase
umbes 5 minutit jahtuda. Lisa lahtiklopitud munamassi vähehaaval munad, iga
kord sega tainas ühtlaseks. MUNA VÕIB ÜLE JÄÄDA, SÕLTUB JAHU PAISUMISEST JA
MUNA SUURUSEST!
Pane tainas kondiitrikotti ja pritsi ümmargused
kujud (3 cm umbes) millele
kleebid muretaignast rattad. KUI KASUTAD RAMMUSAMAT KREEMI, NT ŠOKOLAADI OMA,
SIIS TEE VÄIKSEMAD.
Ahju põhja vett. Küpsemise lõpupoole ei ole auru enam
vaja, vaid on vaja et kuivaksid krõbedaks.
Muretainas nr
1
SEE KOGUS OLI TÄPSELT PARAS MEIE KEEDUTAIGNA KOGUSE KOHTA
130 g toasooja võid segada 160 g teralise demera
suhkruga, sega juurde 190 g jahu ja mulju kätega taignaks. Mida vähem segad,
seda parem!!! Lõbusamaks küpsetiseks lisa veidi toiduvärvi.
Muretainas nr
2
SEE KOGUS OLI TÄPSELT PARAS MEIE KEEDUTAIGNA KOGUSE KOHTA
60 g toatemperatuuril võid, 70 g demera suhkrut, 65 g
nisujahu, 8 g kakaod. Sega suhkur ja või, lisa siis jahu ja kakao. Sega kokku
ja rulli kahe paberi vahel õhukeseks.
Lõikasin küpsetuspaberist ruudud 4x4 cm, panin pisikese taignapanni kahe vahele, rullisin õhukeseks
ja võtsin tülle tagumise osaga välja 3
cm ketta. KUI KASUTAD RAMMUSAMAT KREEMI, NT ŠOKOLAADI OMA, SIIS TEE
VÄIKSEMAD. See jäi alumisele paberile ja nii ladusin neid üksteise peale. Siis
panin külmkappi vähemalt tunniks.
Teine varinat - rullida taigen lihtsalt kahe paberi vahel, panna külmkappi sirgele alusele
ja lasta vähemalt 1 tund taheneda. Võtad 3 cm kettad ja kleebid keedutaignale.
Plaadile pritsitud keedutainale vajutasin
muretaignast ketta kergelt „pähe“.
Küpsetasin 180°C juures 25 - 30 minutit. Ära ahjuust
küpsetamise ajal ava, kuid kui on küpsed, võid ahjuukse lahti teha ja jätta nad
aeglaselt jahtuma.
NIPP – torka ahjust võetud küpsetistele küljele hambatikuga 3 auku, et niiskus välja
pääseks
TÄIDISE
VARIANDID
TÄIDIS nr 1
250 g ricottat
75 - 100 g tumedat šokolaadi
300 g rõõska koort 35%
2-3 spl suhkurt
1-2 spl brändi
TÄIDIS nr 2
Šokolaadikreemi ehk ganache’i retseptides oleneb
šokolaadi ja vahukoore vahekord sellest, kas täidist soovitakse tordile kanda
pritstehnikaga, läheb see biskviidi vahele või lihtsalt koogi katmiseks.
Katmiseks mõeldud kreem tehakse konsistentsilt
vedelam ja rusikareegliks võib pidada vahekorda 2/3 šokolaadi ja 1/3 vahukoort,
täidise puhul on kogused vastu- pidised. Kui kasutad tumeda šokolaadi asemel
valget, suurenda selle kogust.
See täidis sobib pritstehnika jaoks.
Tume šokolaad / 150 g
Vahukoor / 300 g
Vahukoor kuumuta peaaegu keemiseni ja tõsta pliidilt
ära. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega. Jahuta aeg-ajalt segades ning vahusta,
kui segu on jahtunud.
Sellest kogusest jagus u 20-le, vahustasime eraldi 400 ml rõõska koort, segasime siis õrnalt vahud kokku ja nii jagus u 40-le, mõned jäid siiski tühjaks.
Kommentaarid
Postita kommentaar