PATE CHOUX CRAQUELIN EHK TUULETASKUD KRÕBEDIKUGA

PATE CHOUX CRAQUELIN EHK SIIS TUULETASKUD KRÕBEDIKUGA
Keedutaignast tuli 46 tk
100 g võid
125 g vett     
125 g piima      
180 g nisujahu            
4-5 muna   
soola

Lõika või kuubikuteks. Vala kastrulisse vesi, lisa piim, või ja sool. Kuumuta segades keemiseni.
Tõsta kastrul tulelt ja kalla kogu jahu korraga vedeliku sisse.
Sega hoogsalt, kuni tainast moodustub pall. Pane kastrul pliidile tagasi ja kuumuta veel paar minutit, samal ajal segades.
Võta kastrul pliidilt, tõsta tainas kaussi ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Lisa lahtiklopitud munamassi vähehaaval munad, iga kord sega tainas ühtlaseks. MUNA VÕIB ÜLE JÄÄDA, SÕLTUB JAHU PAISUMISEST JA MUNA SUURUSEST! 
Pane tainas kondiitrikotti ja pritsi ümmargused kujud (3 cm umbes) millele kleebid muretaignast rattad. KUI KASUTAD RAMMUSAMAT KREEMI, NT ŠOKOLAADI OMA, SIIS TEE VÄIKSEMAD.
Ahju põhja vett. Küpsemise lõpupoole ei ole auru enam vaja, vaid on vaja et kuivaksid krõbedaks.

Muretainas nr 1 
SEE KOGUS OLI TÄPSELT PARAS MEIE KEEDUTAIGNA KOGUSE KOHTA
130 g toasooja võid segada 160 g teralise demera suhkruga, sega juurde 190 g jahu ja mulju kätega taignaks. Mida vähem segad, seda parem!!! Lõbusamaks küpsetiseks lisa veidi toiduvärvi.

Muretainas nr 2 
SEE KOGUS OLI TÄPSELT PARAS MEIE KEEDUTAIGNA KOGUSE KOHTA
60 g toatemperatuuril võid, 70 g demera suhkrut, 65 g nisujahu, 8 g kakaod. Sega suhkur ja või, lisa siis jahu ja kakao. Sega kokku ja rulli kahe paberi vahel õhukeseks.

Lõikasin küpsetuspaberist ruudud 4x4 cm, panin pisikese taignapanni kahe vahele, rullisin õhukeseks ja võtsin tülle tagumise osaga välja 3 cm ketta. KUI KASUTAD RAMMUSAMAT KREEMI, NT ŠOKOLAADI OMA, SIIS TEE VÄIKSEMAD. See jäi alumisele paberile ja nii ladusin neid üksteise peale. Siis panin külmkappi vähemalt tunniks.

Teine varinat - rullida taigen lihtsalt kahe paberi vahel, panna külmkappi sirgele alusele ja lasta vähemalt 1 tund taheneda. Võtad 3 cm kettad ja kleebid keedutaignale.
Plaadile pritsitud keedutainale vajutasin muretaignast ketta kergelt „pähe“.
Küpsetasin 180°C juures 25 - 30 minutit. Ära ahjuust küpsetamise ajal ava, kuid kui on küpsed, võid ahjuukse lahti teha ja jätta nad aeglaselt jahtuma.


NIPP – torka ahjust võetud küpsetistele küljele hambatikuga 3 auku, et niiskus välja pääseks

TÄIDISE VARIANDID
TÄIDIS nr 1
250 g ricottat  
75 - 100 g tumedat šokolaadi
300 g rõõska koort 35%      
2-3 spl suhkurt
1-2 spl brändi  

TÄIDIS nr 2
Šokolaadikreemi ehk ganache’i retseptides oleneb šokolaadi ja vahukoore vahekord sellest, kas täidist soovitakse tordile kanda pritstehnikaga, läheb see biskviidi vahele või lihtsalt koogi katmiseks.
Katmiseks mõeldud kreem tehakse konsistentsilt vedelam ja rusikareegliks võib pidada vahekorda 2/3 šokolaadi ja 1/3 vahukoort, täidise puhul on kogused vastu- pidised. Kui kasutad tumeda šokolaadi asemel valget, suurenda selle kogust.
See täidis sobib pritstehnika jaoks.
Tume šokolaad / 150 g
Vahukoor / 300 g
Vahukoor kuumuta peaaegu keemiseni ja tõsta pliidilt ära. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega. Jahuta aeg-ajalt segades ning vahusta, kui segu on jahtunud.
Sellest kogusest jagus u 20-levahustasime eraldi 400 ml rõõska koort, segasime siis õrnalt vahud kokku ja nii jagus u 40-le, mõned jäid siiski tühjaks.

Kommentaarid