PUUVILJAKASTMES SARAPUUPÄHKLI-LIHAPALLID


500 g seguhakkliha
100 g röstitud sarapuupähkleid/maapähklid/kreeka pähklid
2 kanamuna  
50 g riivsaia
sorts vett või piima  
200 g ananassikonservi (võimalusel purustatud ananass)
200 g pirnikonservi  - tegin ilma selleta
2 tshillikauna (vastavalt oma maitsele võib ka vähem)
pöidlasuurune tükk ingverit
austrikastet  (Thai Choice)
200 g apelsinimahla
soola
musta pipart
maisitärklist  
laimi- või sidrunimahla
200 g sõmerat riisi või kuskussi

Haki pähklid pisut väiksemaks.
Sega hakkliha, munad, hakitud pähklid, riivsai ja piim omavahel.
Maitsesta segu hakitud ingveri ning soola ja pipraga.
Vormi soovipärase suurusega pallid ja lao need ahjuvormi.
Küpseta ahjus ca 180°C juures kuni pruunistumiseni.
Haki konservpuuviljad peeneks ja kuumuta kiirelt kuumal pannil.
Lisa apelsinimahl, hakitud tshillikaun ja austrikaste.
Keeda läbi ja paksenda maisitärklisega. Maitsesta vajadusel soolaga.
Kalla kaste lihapallidele ja küpseta ahjus edasi lihapallide küpsemiseni.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees ja valmides kurna ning loputa.
Kuskuss puhul valmista vastavalt juhendile.
Suurel pannil kuumuta õli ja lisa laimikooreribad ning riis.
Kuumuta ja maitsesta laimimahlaga.
Serveeri koos lihapallidega.



Kommentaarid