500 g seguhakkliha
100 g röstitud sarapuupähkleid/maapähklid/kreeka pähklid
2 kanamuna
50 g riivsaia
sorts vett või piima
200 g ananassikonservi (võimalusel purustatud ananass)
200 g pirnikonservi -
tegin ilma selleta
2 tshillikauna (vastavalt oma maitsele võib ka vähem)
pöidlasuurune tükk ingverit
austrikastet (Thai Choice)
200 g apelsinimahla
soola
musta pipart
maisitärklist
laimi- või sidrunimahla
200 g sõmerat riisi või kuskussi
Haki pähklid pisut väiksemaks.
Sega hakkliha, munad, hakitud pähklid, riivsai ja piim
omavahel.
Maitsesta segu hakitud ingveri ning soola ja pipraga.
Vormi soovipärase suurusega pallid ja lao need
ahjuvormi.
Küpseta ahjus ca 180°C juures kuni pruunistumiseni.
Haki konservpuuviljad peeneks ja kuumuta kiirelt
kuumal pannil.
Lisa apelsinimahl, hakitud tshillikaun ja austrikaste.
Keeda läbi ja paksenda maisitärklisega. Maitsesta
vajadusel soolaga.
Kalla kaste lihapallidele ja küpseta ahjus edasi
lihapallide küpsemiseni.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees ja valmides kurna
ning loputa.
Kuskuss puhul valmista vastavalt juhendile.
Suurel pannil kuumuta õli ja lisa laimikooreribad ning
riis.
Kuumuta ja maitsesta laimimahlaga.
Serveeri koos lihapallidega.
Kommentaarid
Postita kommentaar