CAESARI SALAT

Kaste a la Iina:
10 anšoovist
2 munakollast
1 muna
5 küüslauguküünt, tervelt fritüürist korraks läbi kuumutada (võib pannilt ka)
Pane saumiksrikannu ja vala peale nii palju head oliiviõli, et katab ära

Püreesta ühtlaseks, siis lisa 30 g peenelt riivitud parmesani, 2 tl dijoni sinepit ja 0,5 sidruni mahl (vajaduse rohkem)
Püreesta ja lisa veel oliiviõli kuni on paraja paksusega.
Külmkappi ja hakka salatikomponente ette valmistama.

Jääsalat rebi ja sega salatikastmega hästi läbi.
Tõsta taldrikule kuhjaks, lisa kirsstomateid, puista üle riivitud parmesaniga, siis tõsta peale kas kanafilee ribad (enne kuumuta pannil ikka ka) või krevetid (ka kuumuta pannil läbi).
Kõige peale saiakrutoonid või ciabattast lõigatud ja röstitud viilud.


Vasakul salat salatipaadis sõrmedega söömiseks, paremal taldriku variant

Marinaad, mille sisse kasta praetud kanafilee tükid:
5 sl sweet chilli kastet
3 sl teryaki kastet
1 sl heledat sojakastet
0,5 tl rosmariini
Hakitud maitserohelist
5 sl head oliiviõli

Krevettidele sobib selline kaste:
5 sl sweet chilli kastet
40 g eriti peeneks hakitud ingverijuurt
1 sl haledat sojakastet
4 sidruniratast, tükelda eriti väikeseks
Maitserohelist
5 sl head oliiviõli

Kommentaarid