IINA PAPRIKA-VARSSELLERI-LÄÄTSE PÜREESUPP

Väljatulek umbes 2 liitrit.
Söödav nii külmalt kui kuumalt
Koguseid tohib loomulikult nihutada, varssselleri võib asendada juurselleri või pastinaagiga, see muudab küll värvi, kuid maitse on ikka hää.

Kaalud on neto ehk siis puhastatud köögivili:
300 g varssellerit
1 kg punast paprikat

Prae pannil läbi, paprika võib kergelt ka pruunistuda, see on maitsele ainult hea.

130 g punasid läätsi (need keevad hästi katki, rohelised hoiavad rohkem kuju) leota ja keeda vähese mageda (kaunvilju keeda alati magedas vees, see kiirendab pehmenemist) veega täiesti pehmeks.

Pane kõik komponendid potti, lisa köögiviljapuljongit (keedetud sügvakülma kogunenud köögiviljade koortest ja äärtest :), soola, veidi suhkrut ja hauta kuni köögivili on täiesti pehmed.
Blenderda segu ja maitsesta (sidrunimahla, tšillit, mett, jne).
Serveerimisel sobib lisada krutoone (röstitud saiakuubikud) mozzarellat, kuumale variandile parmesanilaadset juustu.


Imekaunis oranž supike

Kommentaarid