Väljatulek umbes 2 liitrit.
Söödav nii külmalt kui kuumalt
Koguseid tohib loomulikult nihutada, varssselleri
võib asendada juurselleri või pastinaagiga, see muudab küll värvi, kuid maitse
on ikka hää.
Kaalud on neto ehk siis puhastatud köögivili:
300 g varssellerit
1 kg punast paprikat
Prae pannil läbi, paprika võib kergelt ka
pruunistuda, see on maitsele ainult hea.
130 g punasid läätsi (need keevad hästi katki,
rohelised hoiavad rohkem kuju) leota ja keeda vähese mageda (kaunvilju keeda
alati magedas vees, see kiirendab pehmenemist) veega täiesti pehmeks.
Pane kõik komponendid potti, lisa köögiviljapuljongit
(keedetud sügvakülma kogunenud köögiviljade koortest ja äärtest :), soola,
veidi suhkrut ja hauta kuni köögivili on täiesti pehmed.
Blenderda segu ja maitsesta (sidrunimahla, tšillit,
mett, jne).
Serveerimisel sobib lisada krutoone (röstitud
saiakuubikud) mozzarellat, kuumale variandile parmesanilaadset juustu.
![]() |
Imekaunis oranž supike |
Kommentaarid
Postita kommentaar