WONTONID

Idee siit
Kui tahad kõik algusest lõpuni ise teha, siis vaata siia


30 wontoni ümbrist

Täidis (fotodel)
400 g lõhefileed hakitult
2 spl sojakastet või veidi soola
Sidrunipipart
Tilli kui soovid
Soovile vastavalt sidrunimahla või riisiäädikat


Täidis 2
400g sea-veise hakkliha
1 spl  tükeldatud küüslauku
1 spl tükeldatud ingverit
5 spl tükeldatud rohelist sibulat
2 spl sojakastet
2 spl riisiveiniäädikat
muna
sool/pipar

Sulata wonton lehed. Tõsta eelmine õhtu sügavkülmast külmkappi sulama.
Täidise jaoks sega kokku täidise koostisained ja jäta seisma.
Tõsta teelusikatäis täidist wontoni keskele, kasta sõrmed vette ja niisuta tainalehe ääred ning tõsta need keskele kokku, et moodustaks väike pakike.
Kontrolli, et kõik ääred oleksid kinni, et täidis välja ei pääseks.
Tõsta wontoni pakid keevasse puljongisse ning keeda u 5-6 minutit, kuni pelmeenid on pinnale tõusnud.
Serveerimisel raputa peale tükeldatud rohelist sibulat.
Hiinas süüakse sojakastmega, Eestis sobib hapukoorega …

Kommentaarid