BURRITOD

Burritod hakklihaga

Kogus kuuele

200 g hakkliha
1 spl toiduõli
1 väiksem mugulsibul
1 suurem porgand
1 väiksem punane paprika
1 pakk Santa Maria Taco maitseainesegu
1,5 dl vett
100 g keedetud riisi
6 tk nisutortillat
3 spl Santa Maria Chunky salsat
50 g juustu (riivitud)

Haki mugulsibul, porgand ja paprika ribadeks. Pruunista hakkliha köögiviljadega, maitsesta Taco maitseaineseguga ning lisa vesi. Hauta paar minutit kuni täidis pakseneb. Lisa keedetud riis ja sega korralikult läbi. Jaga täidis tortilladele, keera tortillad rulli ning aseta ahjuvormi. Määri tortillad pealt salsaga, raputa peale riivitud juust ja küpseta ahjus 180 °C juures umbes 10 minutit, kuni juust küpseb kuldpruuniks.


Kanaburrito

Idee siit
Retsepti autor: Britt Paju

4-6 täisteratortillat
500g Eestimaist broilerikintsuliha
1 küüslauguküüs
1 laim
1 sl õli
1 punane tšilli
1 tomat
1 avokaado
100g  rohelisi ube
200g mozzarellat
4-6 sl  paksemat maitsestamata jogurtit
peotäis värsket peterselli
peotäis värsket koriandrit
hakitud rohelist sibulat
soola-pipart

Valmistamine:
Viska oad 2 minutiks keevasse, soolaga maitsestatud vette ning seejärel loputa sõelal külma vee all. Sega kergelt õliga. Haki küüslauk, pool tšillit (eemalda seemned!) ja petersell, lisa õli, poole laimi mahl ja riivitud koor ning sool-pipar. Hõõru kanaliha saadud seguga kokku.
Prae või ja grilli kanakintsuliha, kuni see on küps. Prae või grilli kergelt ka ube. Määri tortillad kergelt jogurtiga, tõsta peale oad, tükeldatud avokaado, tomat ja mozzarella, viilutatud kanaliha, hakitud koriander, sibul ja üle jäänud tšilli ning pigista peale mahla üle jäänud laimist. Keera tortillad rulli, nii et otsad jääksid samuti suletuks ja soojenda grillil minuti jagu vahepeal keerates.


Kommentaarid