Burritod hakklihaga
Kogus kuuele
200 g hakkliha
1 spl toiduõli
1 väiksem mugulsibul
1 suurem porgand
1 väiksem punane paprika
1 pakk Santa Maria Taco maitseainesegu
1,5 dl vett
100 g keedetud riisi
6 tk nisutortillat
3 spl Santa Maria Chunky salsat
50 g juustu (riivitud)
1 spl toiduõli
1 väiksem mugulsibul
1 suurem porgand
1 väiksem punane paprika
1 pakk Santa Maria Taco maitseainesegu
1,5 dl vett
100 g keedetud riisi
6 tk nisutortillat
3 spl Santa Maria Chunky salsat
50 g juustu (riivitud)
Haki mugulsibul, porgand ja paprika ribadeks.
Pruunista hakkliha köögiviljadega, maitsesta Taco maitseaineseguga ning lisa
vesi. Hauta paar minutit kuni täidis pakseneb. Lisa keedetud riis ja sega
korralikult läbi. Jaga täidis tortilladele, keera tortillad rulli ning aseta
ahjuvormi. Määri tortillad pealt salsaga, raputa peale riivitud juust ja
küpseta ahjus 180 °C juures umbes 10 minutit, kuni juust küpseb kuldpruuniks.
Kanaburrito
Idee siitRetsepti autor: Britt Paju
4-6 täisteratortillat
500g Eestimaist broilerikintsuliha
1 küüslauguküüs
1 laim
1 sl õli
1 punane tšilli
1 tomat
1 avokaado
100g rohelisi ube
200g mozzarellat
4-6 sl paksemat maitsestamata
jogurtit
peotäis värsket peterselli
peotäis värsket koriandrit
hakitud rohelist sibulat
soola-pipart
Valmistamine:
Viska oad 2 minutiks keevasse, soolaga maitsestatud vette ning seejärel
loputa sõelal külma vee all. Sega kergelt õliga. Haki küüslauk, pool tšillit
(eemalda seemned!) ja petersell, lisa õli, poole laimi mahl ja riivitud koor
ning sool-pipar. Hõõru kanaliha saadud seguga kokku.
Prae või ja grilli kanakintsuliha, kuni see on küps. Prae või grilli
kergelt ka ube. Määri tortillad kergelt jogurtiga, tõsta peale oad, tükeldatud
avokaado, tomat ja mozzarella, viilutatud kanaliha, hakitud koriander, sibul ja
üle jäänud tšilli ning pigista peale mahla üle jäänud laimist. Keera tortillad
rulli, nii et otsad jääksid samuti suletuks ja soojenda grillil minuti jagu
vahepeal keerates.
Kommentaarid
Postita kommentaar