CHURRO´D

Churro´d tšilli kastmega Jamie Oliveri moodi

24 tk

250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
25 g võid
100 ml piima + 300 ml vett
1 sl suhkrut (tainasse)
100 g suhkrut (hiljem veeretamiseks)
1 tl kaneeli
taimeõli frittimiseks

Tšilli-šokolaadikaste:
100 g tšillimaitselist šokolaadi või 70% kakaosisaldusega tumedat šokolaadi
75 ml 35% rõõska koort
25 ml 3,5% piima
15 g võid
1/2 tl jahvatatud tšillit

  1. Valmista esmalt kaste. Pane kastme ained väikesesse kastrulisse ja sulata madalal kuumusel ühtlaseks kastmeks.
  2. Mõõda kuivained kuumakindlasse kaussi ja tee keskele süvend. Tõsta kõrvale.
  3. Taina jaoks pane või ja piim potti, lisa vesi ja kuumuta, kuni või on sulanud. Suurenda kuumust ja aja vedelik keema. Kalla vedelik kuivainete hulka ja sega puulusikaga ühtlaseks tainaks.
  4. Tõsta tainas sakilise otsikuga tordipritsi sisse. Pritskott olgu tugev!
  5. Sega taldrikul suhkur ja kaneel.
  6. Kalla suuremasse potti poole sügavuselt õli ja aja keskmiselt kuumaks. Kontrolli õli temperatuuri saiatükikesega. Lase tordipritsist ettevaatlikult õlisse 10 cm pikkused ribad.
  7. Friti churro´sid paari-kolme kaupa 4-5 min, kuni need on kuldsed. Tõsta potist välja, nõruta  majapidamispaberil õlist ja veereta suhkru-kaneelisegus. Korda sama kogu tainaga.
  8. Kui šokolaadiaste on jahtunud, aja see madalal kuumusel uuesti soojaks.

Kommentaarid