Churro´d tšilli kastmega Jamie Oliveri moodi
24 tk250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
25 g võid
100 ml piima + 300 ml vett
1 sl suhkrut (tainasse)
100 g suhkrut (hiljem veeretamiseks)
1 tl kaneeli
taimeõli frittimiseks
Tšilli-šokolaadikaste:
100 g tšillimaitselist šokolaadi või 70% kakaosisaldusega tumedat šokolaadi
75 ml 35% rõõska koort
25 ml 3,5% piima
15 g võid
1/2 tl jahvatatud tšillit
- Valmista esmalt kaste. Pane kastme ained väikesesse kastrulisse ja sulata madalal kuumusel ühtlaseks kastmeks.
- Mõõda kuivained kuumakindlasse kaussi ja tee keskele süvend. Tõsta kõrvale.
- Taina jaoks pane või ja piim potti, lisa vesi ja kuumuta, kuni või on sulanud. Suurenda kuumust ja aja vedelik keema. Kalla vedelik kuivainete hulka ja sega puulusikaga ühtlaseks tainaks.
- Tõsta tainas sakilise otsikuga tordipritsi sisse. Pritskott olgu tugev!
- Sega taldrikul suhkur ja kaneel.
- Kalla suuremasse potti poole sügavuselt õli ja aja keskmiselt kuumaks. Kontrolli õli temperatuuri saiatükikesega. Lase tordipritsist ettevaatlikult õlisse 10 cm pikkused ribad.
- Friti churro´sid paari-kolme kaupa 4-5 min, kuni need on kuldsed. Tõsta potist välja, nõruta majapidamispaberil õlist ja veereta suhkru-kaneelisegus. Korda sama kogu tainaga.
- Kui šokolaadiaste on jahtunud, aja see madalal kuumusel uuesti soojaks.
Kommentaarid
Postita kommentaar