IINA CHILLI CON CARNE - ILMA TOMATITA

0,5 kg veise või uluki hakkliha, parim on just sidekoerikas liha, kollageen!
1 tõeliselt suur sibul
1-2 pead küüslauku
0,5 kg varssellerit
3 paprikat
2-4 tšillit või 1-2 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
Oliiviõli
Kaneeli, kardemoni, vürtsköömneid, paprikapulbrit, suhkrut, soola
1 „pöial“ ingverit

Puhasta ja tükelda sibul, küüslauk ja ingver, ei pea pudiks hakkima, mina jätan üsna suureks. Kuumuta sibul, ingver ja küüslauk läbipaistvaks, tõsta pannilt maha.
Kuumuta maitseained v.a suhkur ja sool hästi läbi, lisa sinna hakkliha, kuumuta koos läbi.
Lisa kuumutatud sibul, ingver ja küüslauk, viilutatud varsseller ja tükeldatud paprika.
Lisa sool ja suhkur, vesi, nii palju et katab ja jäta vähemalt tunniks omaette hauduma. Mida kauem podiseb, seda parem saab. Kodus tee ikka mitme päeva portsjon, sest seistes läheb aina paremaks!!!
Siis kontrolli maitset ja …. Hakka sööma, näiteks saiaga, riisiga, kuskussiga, …….


Kommentaarid