KRÕBE KANA HIINAPÄRASES MAGUSHAPUS KASTMES IINA MOODI

  1. Tee tempurataigen, sest see tahab paisuda
  2. Tee kanaliha ettevalmistus, sest maitsed tahavad imenduda
  3. Tee kaste ja pane valmis frittimise töövahendid!
Tempurataigen:
130 g tempurajahu
260 ml võimalikult külma vett
Jahu kausi põhja, lisa osadena vesi ja jäta paisuma.

Kanafilee või kintsuliha (loomulikult saab teha ka valge kala või sealihaga)
Sellest taignakogusest jagub 2 suurt või 3 väiksemat kanafileed
Tükelda ribadeks ja maitsesta soola ja pipraga. Loomulikult võid kasutada hoopis sojakastet ja ……
Jäta 30 min maitsestuma  toatemperatuurile, sest külma liha küljest võib taigen lahti tulla. Kui tahad liha pikemalt marineerida (nt ingveri, küüslaugu, ….) siis tõsta enne küpsetamist 30 min toatemperatuurile.
Paljud netiretseptid pakuvad marinaadiks soja, küüslauk, ingver ja munavalge, selles segus aitab munavalge taignal kleepuda st maisitärklises veeretada pole vaja. Liigne marinaad raputa maha.
100 g seesamiseemneid (võid ka ära jätta)
Maisitärklist, selles võiksid kanaribad enne taignasse kastmist kergelt läbi veeretada, siis kleebib taigen paremini.
Küpsetamiseks õli, parim oleks seesamiõli, sest sellel oleks õigem maitse ja ta talub hästi kuumutamist aga rapsiõli sobib ka väga kenasti.


Magushapu kaste

2 väiksemat punast sibulat (valge sobib ka)
6 tk küüslauguküüs
2 väiksemat paprikat
100 g konservananassi
Törts toiduõli, parim oleks seesamiõli
Ananassivedelik
U 300 ml vett
U 100 g ketšupit või 1 sl tomatipastat
U 10 g maisitärklist – ära lisa korraga! Muidu saad liiga paksu kastme!
Sool, soovi korral tšillit (mina panin 2 tl kodus tehtud tšillipastat), vajadusel sidrunimahla.

Tükelda sibul poolratasteks (mitte liiga pudiks), paprika ribadeks või kolmnurkadeks (mitte liiga pudiks), nõruta konservananass.
Kuumale pannile õli, sibul ja paprika, kuumuta ja sega, jäta kergelt krõmpsikuks.
Lisa ananassitükid, kompotivedelik, ketšup ja maitseaineid, keeda tasasel tulel 2 min ja maitsesta.
Lisa külma veega segatud maisitärklist sulle sobiva paksuseni. MAISTÄRKLIS TALUB LÜHIAJALIST KEETMIST, kartulitärklis mitte, seega pead kasutama õiget tärklist, siis saad ülejäänud kastet hiljem ka soojendada.
Jäta ootele.

Otsi valmis vajalikud töövahendid! Vahukulp või näpitsad, kuhu liha tõstad, alla köögipaber, kuhu läheb liigne rasvaine!
Aja õli kuumaks! Kuniks õli kuumeneb veereta kanaribad maisitärklises, kasta taignasse ja soovi korral ühte külge pidi ja seesamiseemnetesse.
Ja kohe kuuma õli sisse. Korraga palju ei pane, sest siis jahtub õli ja taigen imab rasva sisse.
Prae kuldseks, tõsta paberile nõrguma, tee veel paar portsjonit, tõsta juurde kaste ja tõtta sööma.
Juurde sobib hele õlu J





Kommentaarid