Idee siit
Leedus suvisel ajal väga populaarne külmsupp on
toekas roog, mida võid valmistada korraga rohkem, hoida külmas ja 2‒3 päeva
jooksul toiduks tarbida. Kõrvale sobib hästi grillilt tulnud lihakraam, võileib
või viiner. Leedukad ise armastavad seda suppi süüa keedetud või röstitud
kartulitega. Aga ka niisama on see väga maitsev ja toitev suvesupp!
Kogus kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad:
400 g keedupeeti
2 spl 30% äädikat
1 spl suhkrut
1 tl soola
0.5 l keefiri
(100 ml 35% vahukoort)
(100 ml 35% vahukoort)
150 g värsket kurki
1 peotäis tillioksi
3 kevadsibula rohelised varred
4 keedetud muna
1 dl piima
1. Riivi peedid jämeda riiviga, piserda peale
äädikas, lisa suhkur ja sool ning sega hästi läbi. Lase peedil marineeruda kuni
munad keevad, 15‒20 minutit kindlasti.
2. Samal ajal lõika kurk (pole vaja koorida) väikesteks
kuubikuteks, haki sibulavarred ja tillioksad.
3. Sega marineeritud peet, kurgitükid ning enamus
sibulast ja tillist keefiriga. Haki 2 muna peeneks ja lisa needki supile. Vala
juurde piim, maitsesta soolaga ja sega kõik hästi läbi. Kui lisad piima rohkem,
saad supi vedelamaks timmida.
4. Lõika ülejäänud 2 muna sektoriteks ja jaga iga
portsjoni peale. Lõpuks puista üle hakitud sibula ja tilliga ning söö kohe.
Leedukad pakuvad supile lisandiks keedetud või röstitud kartuleid.
Kommentaarid
Postita kommentaar