VÜRTSIKAS RABARBERIKASTE

1 kg rabarberit
2 sibulat
1 küüslauk
3-4 tšillikauna
1-2 kl suhkrut
2 tl soola
0,5 kl õuna- või veiniäädikat
0,5 tl valget pipart
2 tl paprikapulbrit

Tükelda puhastatud rabarberid paari cm pikkusteks. Haki seemnekojast puhastatud tšillikaunad. Tükelda peeneks sibul ja küüslauk.
Hauta kõiki aineid koos hoogsalt segades 15 min. Sega juurde sool, suhkur, äädikas ja maitseained ning hauta veel 15 min.
Kalla kuum maitselisand väiksestesse keermestatud kaanega steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.
Kastet sobib kasutada ketšupi asemel, teiste kastmete ja paljude toitude maitsestamiseks, võilevakatteks jm.
Minu märkused: Kuna meie kaubanduses tšillikaunu just igas poes saada pole, kasutasin tšillihelbeid. Äädikavalikus otsustasin õunaäädika kasuks ja terve küüslaugu asemel panin pool. Kuna minu soov oli saada kaste mitte kompott, siis olin sunnitud veidi saumikseriga püreestumse protsessile kaasa aitama. Päris ketšupi asemel isiklikult ei kasutaks (mitte, et ma üldse ketšupi olemasolu tunnistaks), aga grill-liha ja ahjuprae juurde ideaalne.


Kommentaarid