1 kg rabarberit
2 sibulat
1 küüslauk
3-4 tšillikauna
1-2 kl suhkrut
2 tl soola
0,5 kl õuna- või veiniäädikat
0,5 tl valget pipart
2 tl paprikapulbrit
Tükelda puhastatud rabarberid paari cm pikkusteks.
Haki seemnekojast puhastatud tšillikaunad. Tükelda peeneks sibul ja küüslauk.
Hauta kõiki aineid koos hoogsalt segades 15 min. Sega
juurde sool, suhkur, äädikas ja maitseained ning hauta veel 15 min.
Kalla kuum maitselisand väiksestesse keermestatud
kaanega steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.
Kastet sobib kasutada ketšupi asemel, teiste kastmete
ja paljude toitude maitsestamiseks, võilevakatteks jm.
Minu märkused: Kuna meie kaubanduses tšillikaunu just
igas poes saada pole, kasutasin tšillihelbeid. Äädikavalikus otsustasin
õunaäädika kasuks ja terve küüslaugu asemel panin pool. Kuna minu soov oli
saada kaste mitte kompott, siis olin sunnitud veidi saumikseriga püreestumse
protsessile kaasa aitama. Päris ketšupi asemel isiklikult ei kasutaks (mitte,
et ma üldse ketšupi olemasolu tunnistaks), aga grill-liha ja ahjuprae juurde
ideaalne.
Kommentaarid
Postita kommentaar