KÕRVITSAKÜPSIS

Kõrvitsaküpsised šokolaaditükkidega

Küpsistes saab ära kasutada kõrvitsapüreed, mis hoiab need õrnalt kaneeli-maitselised küpsised kauem pehmena. 

100g võid
100g suhkrut
100g kõrvitsapüreed 
(*kurna kuubikud kuivaks ja siis püreesta 1 munaga ja sulata võiga koos)
0,5 tl vaniliini
200g nisujahu
näputäis soola
0,5tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
0,25tl riivitud muskaatpähklit või piparkoogimaitseainet
50g  tumedat šokolaadi (alati võib rohkem)

Sulata või, lisa juurde suhkur, vanilliekstrakt ja kõrvitsapüree. Lisa kuivained, viimasena jahu, sest jahu hulk sõltub kõrvitsapüree tihedusest. Kuivema püree puhul kulub rohkem.
Sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa juurde hakitud šokolaad.
Tõsta tainas külmikusse vähemalt 30 minutiks.
Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. Laiali ei vajunud. Tulid head.
Küpseta 180-kraadises ahjus 10. minutit.
Võta ahjust ja lase jahtuda.
Sellest kogusest tuleb u. 35 küpsist, sõltub muidugi kui suured teed.



Kommentaarid