KUKESEENEPIRUKAS

Idee siit

Põhi:
100 g võid
50 g riivitud juustu
150 g nisujahu
50 ml külma vett
näpuotsaga soola

Täidis:
400 g kukeseeni
tükike võid – täna on juba praetud seened
200 g rõõska koort
3 muna
100 g riivitud juustu
1 hakitud porru või sibul – meil on sibulat
soola ja musta pipart


Näpi või, riivitud juust ja jahud puruseks. Lisa vähehaaval vesi (kõike ei pruugi vaja minna!) ning suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Torka põhi kahvliga auguliseks ning küpseta pirukapõhja 10 minutit 200kraadises ahjus.
Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa võitükike ning hakitud sibul, prae klaasjaks. Kalla seene-sibulasegu eelküpsetatud pirukapõhjale.  
Sega kausis koor, munad, riivjuust ja maitseained ning kalla segu seentele.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübinud.



Kommentaarid