PEEDISALAT

Peedi-fetasalat leivkrutoonidega

Idee siit
Peedi ja feta kooslus on alati kindla peale minek. Proovi feta asemel ka kitsejuustu!

Vaja läheb:
4 väiksemat peeti
20 + 20 ml oliiviõli küpsetamiseks
150 g seemneleiba
3 küüslauguküünt
250 g feta juustu
väike peotäis seedermänniseemneid
50 ml esimese külmpressi oliiviõli
25 ml sidrunimahl
jahvatatud meresoola
veidi tüümiani (kuivatatud tüümian kuumuta pannil tilga õliga läbi, et maitsed avaneksid)

Valmista salatit nii:
Keera pestud peedid fooliumisse ja küpseta 180kraadises ahjus, kuni need on küpsed. Lase jahtuda ja tükelda kuubikuteks (umbes 0,5 cm, mitte liiga pudiks)
Viiluta leib, pintselda oliiviõliga ja prae pannil või rösti ahjus krõbedaks. Lase jahtuda, hõõru kokku küüslauguga ja tükelda siis kuubikuteks. Alles jäänud küüslauk tükelda ja lisa salatikastmele.
Tükelda feta juust.
Rösti seedermänniseemned kuumal pannil.
Haki peeneks viimane küüslauguküüs ja sega külmpressitud oliiviõli, sidrunimahla ja õlis kuumutatud tüümianiga ja vähese jahvatatud meresoolaga salatikastmeks.
Sega peedi   kuubikud osaga salatikastmest läbi. Lauta kausi põhja, puista peale juustukuubikud, viimasena leivakuubikud ja siis nirista ülejäänud salatikaste peale. Puista üle seedermänniseemnetega ja serveeri.




Kommentaarid