FALAFEL


Falafel põldoast

Falafel on tuntud Lähis-Idast pärit suupiste, mis koosneb peamiselt kikerhernestest ja erinevatest vürtsidest. Falafel sobib hästi näiteks riisi või bulguri juurde, samuti täidiseks pitaleiva sisse. Falafelite juurde sobib hästi tahhiinikaste.

400 g  konserveeritud kikerherneid – proovime täna teha hoopis kodumaisest põldoast
4-6 tk sibulat
8 küüslauguküünt
2 peotäit värsket peterselli
1-2 peotäit värsket koriandrit
1 spl jahvatatud vürtsköömneid, 1 tl kurkumit ja kuumuta need koos õlis kergelt läbi, annab väga ilusa värvi ja hea maitse
4 spl nisujahu või täisteranisujahu
soovi korral peotäis seesamiseemneid
veidi musta pipart
soola
taimeõli frittimiseks

Lisa köögikombaini või purustajasse kooritud sibulad, küüslauk, petersell ja koriander. Purusta ühtlaseks massiks, kuid jäta veidi tekstuuri. Tõsta purustajast välja.
Pane kikerherned koos poole vedelikuga (vedelikku lisa kui on vaja aga liigapalju ei ole hea, siis pead pärast palju jahu lisama). Põldubadele lisa lihtsalt kraanivett.
Purusta, kuid jäta veidi tekstuuri. Tõsta purustajast välja ja sega lusikaga purustatud kikerherned (põldoad) sibula-küüslaugu-maitsetaimede seguga.
Lisa jahu, (seesamiseemned), veidi pipart ja nii palju soola, et taigen oleks piisavalt soolane.
Sega hoolega ja vormi käte vahel väiksed ümmargused pallid (u 1,5–2 cm läbimõõduga). MEIE TEGIME LUSIKAGA VORMITAVA MASSI.
Vala väiksesse potti mõni cm taimeõli ja kuumuta see kuumaks. Lisa mõned falafelid ja friti aeg-ajalt segades seni kuni falafelid on muutunud pealt helepruuniks (kusagil 5–6 minutit). Tõsta küpsenud falafelid välja ja lisa õlisse uued.
Sellest kogusest saad umbes 20–25 falafelit. Serveeri kohe või lase veidi jahtuda.
HEAD AINULT KOHE VÄRSKELT!! Seega kui taigent jääb järele, siis tõsta külmkappi ja küpseta enne söömist uued pallikesed.

Kastmeks hapukoor tšillimoosiga

Kommentaarid