Kõrvitsaga maisileib
500 g kõrvitsat NETO
200 g nisujahu
300 g maisijahu, võib asendada tatrajahu või riisijahuga aga ilus värv
jääb ikka maisijahuga
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl suhkrut
8 sl hakitud murulauku
2 tl soola
400 g piima või keefiri
4 muna
150 g võid
Koori kõrvits ja riivi jämeda riiviga. Sega nisu- ja maisijahu,
küpsetuspulbri, suhkru, hakitud murulaugu ja soolaga. Tee keskele süvend ja
vala sinna piim. Lisa lahtiklopitud munad ja sulatatud või ning sega ühtlaseks
tainaks. Vala umbes 20x20 cm suurusesse vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus
20-25 minutit. Lase 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Serveeri
soojalt või külmalt.
Kommentaarid
Postita kommentaar