KÕRVITSAGA MAISILEIB


Kõrvitsaga maisileib


500 g kõrvitsat NETO
200 g nisujahu
300 g maisijahu, võib asendada tatrajahu või riisijahuga aga ilus värv jääb ikka maisijahuga
2 tl küpsetuspulbrit
2 sl suhkrut
8 sl hakitud murulauku
2 tl soola
400 g piima või keefiri
4 muna
150  g võid

Koori kõrvits ja riivi jämeda riiviga. Sega nisu- ja maisijahu, küpsetuspulbri, suhkru, hakitud murulaugu ja soolaga. Tee keskele süvend ja vala sinna piim. Lisa lahtiklopitud munad ja sulatatud või ning sega ühtlaseks tainaks. Vala umbes 20x20 cm suurusesse vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Serveeri soojalt või külmalt.

Maisileivad pisikestena

Kommentaarid