KÕRVITSAVORMIKE

Iina kõrvitsavormike


250 g keedetud jahutatud nõrutatud kõrvitsat – mida kuivem, seda parem
5 muna
100 g suhkrut
sidrunimahla ja vaniljet
0,5 kg Mascarpone toorjuustu (toasoe kindlasti)            
20 g maisitärklist
võid vormide määrimiseks ja riivleiba vormidesse puistamiseks.
(pohli, jõhvikaid, kaneeli …)

Püreesta kõrvits, muna ja suhkur. Lisa vanillsuhkur, tärklis, mascarpone TOASOE!!! Püreeri kõik saumikseriga ühtlaseks massiks. Määri ramkini vorm võiga, pane sisse riivleiba ja veereta nii, et küljed ka on kaetud, siis puista veidi kaneeli (piparkoogimaitseainet) ja suhkrut põhja, vala mass, jäta 1 cm vabaks ja pane siis peale nt poolkuid jõhvikaid või paar kolm pohla või ära pane midagi ja küpseta 10 min 180 juures, et vorm soojeneks. Siis madalda kuumust 150 kraadini ja küpseta 15 min. Ahjud on erinevad, vajadusel siis ikka kauem.



Kommentaarid