KÜÜLIKUPADA

Hea küülikupada

1 küülik
200 g võis praetud kukeseeni või šampinjone
4 väikest sibulat
4-5 küüslauguküünt
3 sl nisujahu
500 ml puljongit
10 pipratera
15 kadakamarja
paar tüümianioksa või 2 tl kuivatatud tüümiani
2 loorberilehte
2 porgandit
300 ml 35 % koort
u 20 värsket või külmutatud salveilehte
soola ja musta pipart
praadimiseks võid ja õli

Tükelda küülik. Kõigepealt tagakoivad, siis esikoivad ja kere kolmeks.
Puista küülikutükkidele soola ja musta pipart. Veereta tükke nisujahus.
Kuumuta pannil võrdses koguses võid ja õli, nii supilusikatäis kumbagi. Prae lihatükid kuldseks ja jäta ootele.
Tükelda sibul. Vajuta küüslauguküüned noaga lamedaks.
Kuumuta haudepoti põhjas taas võrdses koguses võid ja õli. Prae madalal kuumusel sibul ja küüslauk läbipaistvaks.
Tõsta liha potti. Lisa seened, kanapuljong, 10 pipratera, kadakamarjad (purusta need eelnevalt kergelt uhmris, nii tuleb rohkem maitset), paar tüümianioksa ja loorberilehed ja tükeldatud porgandid. Hauta kaane all vaiksel tulel podisedes 1,5 tundi.
Kui poolteist tundi täis, kontrolli küpsust. Vajadusel hauta veel.
See  tehtud, maitse hautist, kas soola on parasjagu. Vala potti koor, lisa salveilehed ja lase korraks keema. Ja ongi valmis!
Kui võimalik, tee pada söömisele eelneval päeval.


Kommentaarid