AHJUMUNAD


Võta iga sööja kohta 1 muna ja üks laiem või kaks kitsamat peekoniviilu ja 1 viil röstsaia + veidi taluvõid, selle määrid kuumale saiale kui ta rösterist tuleb.
Ja selline praepann, mille saad ahju panna, st pannisaba peab kuuma taluma.
Prae peekoniviilud pannil krõbedaks, tõsta köögipaberile nõrguma.
Veidi rasva jäta pannile, liigne võta lusikaga ära.
Pane praeahju soojenema 180 kraadi juurde.
Eralda munakollased ja valged, kuid nii, et munakollane jääb terveks. Mida värskem muna, seda paremini püsib kollane oma ümbrises.
Munavalged pane kokku ühte kaussi ja vahusta koos mõne tera soolaga tugevaks vahuks.
Tõsta pannile munavalgest kuhjakesed, keskele vajuta lusikaga lohk munakollase jaoks. Munakollane tõsta sinna lohku, ära pinnale enam soola pane, sest see muudab munakollase pinna valgeks ja ilus värviefekt läheb kaduma.
Pane nüüd eelkuumutatud pann koos praemunabeseedega ahju. Küpseta kerge kollaka jumeni.
Seni rösti saiaviilud ja sea valmis taldrikud. Serveerimisel tõsta röstsaia viilule munabesee, lisa peekoniviil ja vaata veel külmkapis ringi, väike paprikaviiluke või kurki või ……..



Idee siit



Kommentaarid