BAGEL ehk VESIKRINGEL

Idee siit

Kuidas teha oma bagel-id täiesti nullist? Kõigepealt valmista tainas. Taigna juures peab vaatama, et tainas saaks mõnusalt pehme ja kohev, et seda oleks hea voolida. Tainas on voolitav, kui see ei jää enam näppude külge. Kuid enne voolimist jäta tainas umbes tunniks ajaks kerkima. Kui tainas on kerkinud, kata tööpind jahuga ja aseta tainas sinna peale.

500 ml vett
50 g pärmi
1.5 sl suhkrut
1.5 tl soola
800 g nisujahu – umbes, ära lisa kohe korraga kõike
70 g rapsiõli
seesami- või mooniseemneid
1 muna

Vala anumasse käesoe vesi ja lisa sellele pärm koos suhkruga.
Sega veidi ja lase pärmil seista umbes 5 minutit, et aktiveeruks.
Lisa suhkur, sool ja pisut jahu. Sega veidi aega.
Lisa taignale ülejäänud jahu ja õli.
Kergita umber 45 minutit rätiku all.
Vormi tainas pätsiks ja lõika umbes viieteistkümneks viiluks.
Vooli viiludest kuklid ja nendest rõngad.
Lase rõngastel veel 10 minutit rätiku all kerkida.
Kuumuta vesi keemiseni ja maitsesta soolaga.
Keeda saia mõlemalt poolelt umbes 30 sekundit – 1 minut.
Tõsta kringlid vahukulbiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Klopi kahvliga lahti muna.
Pintselda munaga bagel-id.
Raputa peale seemned.
Küpseta 220-kraadi juures (pöördõhuga 210-kraadi juures) umbes 15 minutit, kuni kringlid on kenasti kuldsed.
Lõika jahtunud bagel-id pooleks ja lisa täidis.



Kommentaarid