Õige on falafele valmistada leotatud kuivatatud kikerhernestest, kuid õnnestub edukalt ka põldubadest.
Loeta kikerherneid öö läbi 2 liitris soojas vees, kuhu on lisatud
söögisoodat.
Maitseainetega ära koonerda, sest kaunviljad võtavad seda kõvasti enda
sisse!
5 dl pestud kikerherneid
2 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 sl hakitud värsket koriandrit
3 tk küünt purustatud küüslauku
1 dl hakitud peterselli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl Cayenne'i pipart
2 tl soola
0.5 tl musta pipart
60 g nisujahu
õli frittimiseks
Nõruta kikerherned. Aja leotatud herned läbi hakklihamasine või peenesta herned köögikombainis peeneks, segupeaks
jääma teraline, mitte pasta. Lisa maitseained ja jahu. Kui segu on liiga kuiv,
lisa veidi vett.
Vormi väikesed pallikesed, läbimõõduga 3 cm.
Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Friti pallikesi osade kaupa õlis 2-3
minutit, kuni falafelid on kuldpruunid. Nõruta köögipaberil ja hoia soojas.
Serveeri falafeli pita leiva sees, lisandiks hummus, värsked aedviljad
ja vürtsine piprakaste. Söö kuumalt.
Kommentaarid
Postita kommentaar