FALAFFELID

Õige on falafele valmistada leotatud kuivatatud kikerhernestest, kuid õnnestub edukalt ka põldubadest.

Loeta kikerherneid öö läbi 2 liitris soojas vees, kuhu on lisatud söögisoodat.

Maitseainetega ära koonerda, sest kaunviljad võtavad seda kõvasti enda sisse!


5 dl pestud kikerherneid

2 tl söögisoodat

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 sl hakitud värsket koriandrit

3 tk küünt purustatud küüslauku

1 dl hakitud peterselli

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl Cayenne'i pipart

2 tl soola

0.5 tl musta pipart

60 g nisujahu

õli frittimiseks

Nõruta kikerherned. Aja leotatud herned läbi hakklihamasine või peenesta herned köögikombainis peeneks, segupeaks jääma teraline, mitte pasta. Lisa maitseained ja jahu. Kui segu on liiga kuiv, lisa veidi vett.

Vormi väikesed pallikesed, läbimõõduga 3 cm.

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Friti pallikesi osade kaupa õlis 2-3 minutit, kuni falafelid on kuldpruunid. Nõruta köögipaberil ja hoia soojas.

Serveeri falafeli pita leiva sees, lisandiks hummus, värsked aedviljad ja vürtsine piprakaste. Söö kuumalt.





Kommentaarid