Idee siit
Itaalia köögist pärit kelmikates kuldsetes suupistepallikestes on
peidus riis ja ohtralt juustu. Tegemist ei ole küll kõige figuurisõbralikuma
toiduga, kuid külluslik maitse ja mõnus sulanud juust õigustavad väikest
patustamist igati. Sealjuures saab siin edukalt ära kasutada eelmisel päeval
järele jäänud risoto.
750 ml kanapuljongit
220 g risotoriisi
soola
180 g riivitud mozzarellat
180 g riivitud parmesasani
hakitud maitserohelist
2 suurt muna, kui riis pole piisavalt kleepuv jäänud, siis 1 muna veel
5-6 peeneks hakitud shiitahe seent
60 g pankopaneeringut aga riivsai sobib ka
Pankorapaneeringut veeretamiseks
Frittimiseks õli
Lase puljong keema tõusta, lisa vajadusel sool ning keeda vaiksel
kuumusel riisi umbes 20 minutit. Laota riis laiale pinnale jahtuma ning jahuta
täielikult. Sega omavahel riivitud mozzarella ja parmesan ning petersell.
Klopi teises kausis munad lahti. Lisa jahtunud riis, juustud (suitsujuustu tükeldasin väikeseks) ja pankopaneering. Veereta saadud tainast väikesed pallid (vutimunasuurused) ning rulli neid ülejäänud paneeringus. Aseta pallikesed külmkappi vähemalt üheks tunniks või ka üleöö. Vajadusel veereta pärast külmkapist võtmist pallikesi veel paneeringus.
Kuumuta pannil või kastrulis korralik kogus õli ning friti pallikesi osade kaupa kuumas õlis, kuni need on igast küljest kuldpruunid. Nõruta majapidamispaberil ning serveeri kohe. Vajadusel puista pallikestele veel soolahelbeid. Serveeri koos erinevate dippidega.
Kommentaarid
Postita kommentaar