ARANCINI EHK RIISIPALLID

Idee siit

Itaalia köögist pärit kelmikates kuldsetes suupistepallikestes on peidus riis ja ohtralt juustu. Tegemist ei ole küll kõige figuurisõbralikuma toiduga, kuid külluslik maitse ja mõnus sulanud juust õigustavad väikest patustamist igati. Sealjuures saab siin edukalt ära kasutada eelmisel päeval järele jäänud risoto.

750 ml kanapuljongit

220 g risotoriisi            

soola      

180 g riivitud mozzarellat        

180 g riivitud parmesasani

hakitud maitserohelist             

2  suurt muna, kui riis pole piisavalt kleepuv jäänud, siis 1 muna veel

5-6 peeneks hakitud shiitahe seent

60 g pankopaneeringut aga riivsai sobib ka

Pankorapaneeringut veeretamiseks

Frittimiseks õli

Lase puljong keema tõusta, lisa vajadusel sool ning keeda vaiksel kuumusel riisi umbes 20 minutit. Laota riis laiale pinnale jahtuma ning jahuta täielikult. Sega omavahel riivitud mozzarella ja parmesan ning petersell.

Klopi teises kausis munad lahti. Lisa jahtunud riis, juustud (suitsujuustu tükeldasin väikeseks) ja pankopaneering. Veereta saadud tainast väikesed pallid (vutimunasuurused) ning rulli neid ülejäänud paneeringus. Aseta pallikesed külmkappi vähemalt üheks tunniks või ka üleöö. Vajadusel veereta pärast külmkapist võtmist pallikesi veel paneeringus.

Kuumuta pannil või kastrulis korralik kogus õli ning friti pallikesi osade kaupa kuumas õlis, kuni need on igast küljest kuldpruunid. Nõruta majapidamispaberil ning serveeri kohe. Vajadusel puista pallikestele veel soolahelbeid. Serveeri koos erinevate dippidega.




Kommentaarid