Iiri soodaleib punaste läätsedega
Algne idee siit
Ahjusoojalt koos võiga viib see küpsetis keele alla. Maitseb
hommikukohvi kõrvale, koos juustuga on seda hea pakkuda ka külla tulnud
sõpradele esimese nälja kustutamiseks ja oma perele argiõhtuseks maiustamiseks.
60 g kuivatatud punaseid läätsi
300 g nisujahu
180 g täisteranisujahu
150 g täisterakaerahelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl meresooal – kui teed parmesaniga, siis ole soolaga ettevaatlikum
60 g võid kuubikutena
500 ml keefiri või hapupiima
1 suur muna
I variant - 200 g kuivatatud puuvilju (rosinad, aprikoosid, jõhvikad)
II variant – 120 gr riivitud parmesani , ole soolaga siis tagasihoidlikum
Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Keeda läätsed vees päris pehmeks (15–20 minutit). Nõruta ja jäta ootele. Sega suures kausis omavahel kuivained: jahud, kaerahelbed, küpsetuspulber, sool. Lisa võikuubikud, näpi segamini. Sega kahvliga väiksemas kausis omavahel keefir ja muna, kalla kuivainetele. Lisa läätsed ja kuivatatud tükeldatud puuviljad (lõika aprikoosid ribadeks) või riivitud parmesan. Taigen on selline pehmeke, käega segad.
Laota tainas õrnalt jahuga kaetud pinnale ja jaota 4 tk.
Vormi küpsetuspaberiga kaetud plaadile 4 ümmargust lapikut ketast, tee
peale 4 sügavat lõiget, moodustades X-i, või tõmba terava noaga peale lihtsalt
viltused triibud. Tõsta soovi korral kahte võiga määritud leivavormi. Neid
lõikeid pidi on hea pärast murda.
Küpseta 35–40 minutit või kuni pätsid on läbi küpsenud. Võid katsuda
küpsust tikuga. Tõsta ahjust ja jäta jahtuma.
Kommentaarid
Postita kommentaar