LAMBAKARREE ROOSA RISOTOGA

LAMBAKARREE 

Idee siit


600 g lambakerreed

maitseõli

soola

musta pipart


RISOTO

1 punane sibul

50 g võid

200 g risotoriisi

1 tk värskelt pressitud apelsini mahl

1.5 l aedviljapuljong

100 g mascarpone toorjuustu või parmesani

soola, musta pipart

1 keskmine peet

3 spl oliiviõli

0.5 tl tšilli (hakitud)

Pintselda lambakarree maitseõliga. Jäta toatemperatuurile soojenema ja maitsestuma. Prae lihatükid kõrgel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks (proovi vältida ülepraadimist), maitsesta praetud liha mõlemalt poolt vähese soolaga ja pane soojendatud keraamilisse nõusse fooliumi alla pisut järelküpsema/puhkama..

Tükelda peet väikesteks kuubikuteks ja haki sibul peeneks ning kuumuta õli-või segus pehmeks. Lisa riis ning sega hästi läbi. Lisa apelsinimahl ja kuumuta segades kuni vedeliku aurustumiseni. Alusta osade kaupa puljongi lisamist ja risoto segamist. Tee seda seni, kuni riis on soovitud küpsusega. Tõsta hulka mascarpone või parmesan ning nii palju puljongit, et tulemus oleks sobiva paksusega. Kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola, musta pipart. Serveeri kuumalt koos karreelõiguga.






 

Kommentaarid