LAMBAKARREE
Idee siit
600 g lambakerreed
maitseõli
soola
musta pipart
RISOTO
1 punane sibul
50 g võid
200 g risotoriisi
1 tk värskelt pressitud apelsini mahl
1.5 l aedviljapuljong
100 g mascarpone toorjuustu või parmesani
soola, musta pipart
1 keskmine peet
3 spl oliiviõli
0.5 tl tšilli (hakitud)
Pintselda lambakarree maitseõliga. Jäta toatemperatuurile soojenema ja maitsestuma. Prae lihatükid kõrgel kuumusel mõlemalt poolt pruuniks (proovi vältida ülepraadimist), maitsesta praetud liha mõlemalt poolt vähese soolaga ja pane soojendatud keraamilisse nõusse fooliumi alla pisut järelküpsema/puhkama..
Tükelda peet väikesteks kuubikuteks ja haki sibul peeneks ning kuumuta õli-või segus pehmeks. Lisa
riis ning sega hästi läbi. Lisa apelsinimahl ja kuumuta segades kuni vedeliku
aurustumiseni. Alusta osade kaupa puljongi lisamist ja risoto segamist. Tee
seda seni, kuni riis on soovitud küpsusega. Tõsta hulka mascarpone või parmesan ning nii
palju puljongit, et tulemus oleks sobiva paksusega. Kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola, musta pipart.
Serveeri kuumalt koos karreelõiguga.
Kommentaarid
Postita kommentaar