Imelihtne supp Hiina köögist, kus on kasutatud vähe komponente, ent milles on hulgaliselt maitset!
30 g kuivatatud seeni või umbes 6 suuremat shiitake seent (sobib ka austerservik)
1 l kuuma vett
500-600 g kanakintsu või poolkoiba (soovitavalt kondiga)
2-3 cm jupp värsket ingverijuurt
2 sl (heledat) sojakastet
2 tl suhkrut
soola
1 tl maisitärklist (võib olla väikese kuhjaga)
veidi hakitud talisibulat või sibulapealseid
Pane kuivatatud seened kaussi ning kalla peale kuum vesi. Lase
20-30 minutit pehmeneda. (Kui seened kipuvad pinnale kerkima, siis pane mõni
taldrik raskuseks peale).
Samal ajal sega teises kausis sojakaste, suhkur, sool ja maisitärklis.
Lisa kana kintsutükid ning kooritud-viilutatud ingver, sega läbi. Lase samuti
veidi maitsestuda.
Kui seened on pehmed, siis tõsta need kurnlusikaga leotusveest välja
(leotusvesi hoia alles!).
Värsked seened viiluta kohe, arvesta, et pead leotusvee osa supile
lihtsalt veena lisama.
Lõika seened õhukesteks viiludeks, lisa kanale.
Kurna leotusvedelik läbi peenikese sõela potti (see aitab eemaldada
seente küljes tolnud puru jms).
Pane kana-seenesegu samuti potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda
kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni kana on
läbinisti küps.
Võta kanatükid leeme seest välja ning kui vähegi juba kannatab, siis
eemalda liha luudelt ja lõika ribadeks. Pane kanaliha uuesti supi sisse,
kuumuta läbi ja jaota kaussidesse.
Puista peale veidi hakitud rohelist sibulat ning soovi korral ka
tilgake seesamiõli. Serveeri.
Kommentaarid
Postita kommentaar