LIHTNE SHIITAKE-KANASUPP

Imelihtne supp Hiina köögist, kus on kasutatud vähe komponente, ent milles on hulgaliselt maitset!

30 g kuivatatud seeni või umbes 6 suuremat shiitake seent (sobib ka austerservik)

1 l kuuma vett

500-600 g kanakintsu või poolkoiba (soovitavalt kondiga)

2-3 cm jupp värsket ingverijuurt

2 sl (heledat) sojakastet

2 tl suhkrut

soola

1 tl maisitärklist (võib olla väikese kuhjaga)

veidi hakitud talisibulat või sibulapealseid


Pane kuivatatud seened kaussi ning kalla peale kuum vesi. Lase 20-30 minutit pehmeneda. (Kui seened kipuvad pinnale kerkima, siis pane mõni taldrik raskuseks peale).

Samal ajal sega teises kausis sojakaste, suhkur, sool ja maisitärklis. Lisa kana kintsutükid ning kooritud-viilutatud ingver, sega läbi. Lase samuti veidi maitsestuda.

Kui seened on pehmed, siis tõsta need kurnlusikaga leotusveest välja (leotusvesi hoia alles!).

Värsked seened viiluta kohe, arvesta, et pead leotusvee osa supile lihtsalt veena lisama.

Lõika seened õhukesteks viiludeks, lisa kanale.

Kurna leotusvedelik läbi peenikese sõela potti (see aitab eemaldada seente küljes tolnud puru jms).

Pane kana-seenesegu samuti potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni kana on läbinisti küps.

Võta kanatükid leeme seest välja ning kui vähegi juba kannatab, siis eemalda liha luudelt ja lõika ribadeks. Pane kanaliha uuesti supi sisse, kuumuta läbi ja jaota kaussidesse.

Puista peale veidi hakitud rohelist sibulat ning soovi korral ka tilgake seesamiõli. Serveeri.





Kommentaarid