MAIUSTUSED KATAIFITAINAST

Torukesed kataifitainast

Võta kataifitainast kimbud ning mähi ümber küpsetamiseks mõeldud metallkoonuste. Jäta ülemine serv pisut vabaks, muidu ei saa pärast koonust kätte. Mähi võimalikult tihedalt. Viimistle lõpus õrnalt niiskete kätega, et tainakiud väga turritama ei jääks. Jäta koonused õhu kätte kuivama (~2 tundi kuni üleöö). Kui torukesed on kuivad, lükka nad ettevaatlikult metallkoonuse küljest lahti, kuid jäta koonus siiski torukese sisse toeks küpsemise ajaks. Enne ahjupanekut pintselda väga kergelt sulavõiga ning küpseta ~180kraadises ahjus kuni tainas on kuldne. Eemalda metallkoonus, jahuta ning täida meelepärase paksema kreemiga. Serveeri küllaltki kiiresti, et kataifikoonus läbi ei liguneks.



Kataifikorvikesed

Vormi kataifitainast küpsetamiskindla ahjuvormikese sisse pesakesed. Lase pisut õhu käes kuivada. Pintselda väga kergelt sulavõiga ning täida nt toorjuustutäidisega ning küpseta ahju alaosas kuni täidis hüübinud ning kataifitainas pruunistunud. Jahuta ja serveeri küllaltki ruttu, muidu muutub kataifikorvike nätskeks.

Täidise variant:
1 tops toasooja (400 g) Otto toorjuustu
maitse järgi suhkrut
1 laimi koor ja mahl
1 muna



Kommentaarid