Kuidas küpsetada parti?
Part tuleb tõsta umbes tund enne küpsetama asumist toatemperatuurile
soojenema.
Enne küpsetamist torgi pardi nahk siit-sealt kahvli või terava noaga
kergelt läbi, et küpsemisel eralduv rasv saaks välja nõrguda.
Soovi korral kalla part üle kannutäie keeva veega - siis tõmbub pardi
nahk kenasti trimmi ja paljud kokad väidavad, et nahk jääb krõbedam.
Maitsesta part kindlasti nii seest- kui ka väljaspoolt.
Küpseta parti võimalikult aeglaselt madalal temperatuuril - 150-kraadises
ahjus kulub 2-kilose pardi küpsetamiseks u 2 tundi. Seejärel küpseta parti veel
umbes kolmveerand tundi tugevamas kuumuses, et saada võimalikult mõnus ja krõbe
nahk.
Kui peaks pardiliha üle jääma, siis see sobib hästi võileibade täiteks
ja salatitesse.
MEIE TEGIME NII - part ahjus,
kastmeks koos pardiga küpsenud köögiviljad ja must ploom. Lisandiks
rooskapsapeakesed ja kartulist midagi.
Võta part tund enne ahju panekut toatemperatuurile.
Hõõrusime pardi seest ja pealt soola-pipra seguga. Panime seekord kuivanud
sidrunpuju lehekesi ka, hõõrusime käte vahel katki ja segasime soola ja pipra
hulka.
Eelsoojendasime ahju 160 kraadini, panime ahjuplaadi põhja 1 suur sibula tükeldatult, siis porgandit, küüslauku ja veel köögivilju, 10 musta ploomi ka,
mis küpsevad hästi pehmeks ja need püreestasime pärast kastmeks. Valasime peale 1
klaas vett. Katsime fooliumikupliga.
1 tund küpseb, siis kasta vajadusel leemega, küpseta veel 1 tund,
kontrolli küpsust, kasta vajadusel leemega.
Kui liha on pehme tõsta part korraks välja, vala ära köögiviljad ja tekkinud
leem, sellest valmista kaste.
Tõsta ahju kuumust 220le ja pista part ahju pruunistuma, et nahk saaks krõbe.
Kastmeks eemalda leemelt liigne rasv, püreesta köögiviljad ja mustad ploomid praeleemes.
Vala kastrulisse, keeda, maitsesta, soovi korral lisa rõõska koort.
Mesised rooskapsad - Keeda
rooskapsaid 3–4 minutit soolaga maitsestatud vees. Kalla sõelale ja jahuta
külma veega. Suuremad rooskapsad lõika pooleks. Kuumuta või-õlisegu praepannil.
Lisa rooskapsad ja kuumuta segades, kuni rooskapsad saavad pisut värvi. Lisa
mesi, sidrunimahl ja maitseained. Kuumuta veidi.
2 sl + 2 sl võid + 1-2 sl + 1-2 sl sidrunimahla+ 0,5 tl soola + pipart
Düšessmassist roosikesed sooja
köögiviljalisandiga
1 kg pudrukartuleid kooritult
100 g võid
3-4 munakollast
soola
vajadusel veidi maisitärklist
Soovikohane kuum täidis. Meie tegime täna rosetikesed ja puistame peale seesamit.
Keeda kartulid, kurna, purusta, lisa või ja lahtiklopitud munakollased, sega ühtlaseks ja pritsi tordipritsiga paberiga kaetud plaadile roosikesed. Küpseta kuumas ahjus (umbes 200 kraadi, sest madalamal kuumusel hakkavad laiali valguma) kergelt kuldseks.
Täna siis part ja rooskapsas
kartulipüreest küpsetatud roos.
Kommentaarid
Postita kommentaar