Polenta Itaalia köögis
Polenta keetmisele kuluv aeg sõltub sellest, kas tegemist on eelkeedtud
polentaga või tavalisega, selle keetmisele võib kuluda 30 min
1 liiter head puljongit
170 g maisimannat
Soola, pipart
Keeda u 10 min nõrgal kuumusel.
Sega hulka 150 g riivitud juustu (parim on muidugi hea parmesan), lase
15 min paisuda.
Variant - serveeri kohe kuumalt parmesanilaastudega või vala kuum polenta õliga määritud nõusse ja lase jahtuda.
Jahtunud polentat saad tükeldada soovikohaselt ja siis kas pannil
praadida või grillida või … sobib prae lisandiks aga ka suupistete põhjaks.
Ahjus küpsetatud polenta
500 ml piima + 500 ml aedviljapuljongit
200 g rõõska koort (sobib ka kookospiim)
240 g maisimannat
musta pipart, soola
riivitud muskaatpähklit – soovi korral
100 g võid
Õli ahjuplaadi määrimiseks, võid ka küpsetuspaberit kasutada
Sega puljong, piim ja rõõsk koor ning kuumuta keemiseni.
Puista kloppides sisse maisimanna.
Maitsesta, lisa õli ja või.
Vala puder õliga määritud pannile, küpseta ahjus kaane all. Söö soojalt või jahtunult lõika viiludeks ja prae pannil võis.
200 g rõõska koort (sobib ka kookospiim)
240 g maisimannat
musta pipart, soola
riivitud muskaatpähklit – soovi korral
100 g võid
Õli ahjuplaadi määrimiseks, võid ka küpsetuspaberit kasutada
Puista kloppides sisse maisimanna.
Maitsesta, lisa õli ja või.
Vala puder õliga määritud pannile, küpseta ahjus kaane all. Söö soojalt või jahtunult lõika viiludeks ja prae pannil võis.
Kommentaarid
Postita kommentaar