POLENTA

Polenta Itaalia köögis

Polenta keetmisele kuluv aeg sõltub sellest, kas tegemist on eelkeedtud polentaga või tavalisega, selle keetmisele võib kuluda 30 min

1 liiter head puljongit

170 g maisimannat

Soola, pipart


Keeda u 10 min nõrgal kuumusel.

Sega hulka 150 g riivitud juustu (parim on muidugi hea parmesan), lase 15 min paisuda.

Variant - serveeri kohe kuumalt parmesanilaastudega või vala kuum polenta õliga määritud nõusse ja lase jahtuda.


Jahtunud polentat saad tükeldada soovikohaselt ja siis kas pannil praadida või grillida või … sobib prae lisandiks aga ka suupistete põhjaks.




Ahjus küpsetatud polenta

500 ml piima + 500 ml aedviljapuljongit
200 g rõõska koort (sobib ka kookospiim)
240 g maisimannat
musta pipart, soola
riivitud muskaatpähklit – soovi korral
100 g võid
 Õli ahjuplaadi määrimiseks, võid ka küpsetuspaberit kasutada
 
Sega puljong, piim ja rõõsk koor ning kuumuta keemiseni.
Puista kloppides sisse maisimanna.
Maitsesta, lisa õli ja või.
Vala puder õliga määritud pannile, küpseta ahjus kaane all.  Söö soojalt või jahtunult lõika viiludeks ja prae pannil võis.


Kommentaarid